Balıkesir Üniversitesi’nde Yeni Akademik Yıl Başladı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Üniversitesi’nde Yeni Akademik Yıl Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 16:58

BAÜ'DE AKADEMİK YIL BAŞLADI

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) 2015-2016 yılı akademik yılı dün düzenlenen törenle başladı.
BAÜ’nün akademik yılı açılış töreni, Çağış Kampüsündeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Yenidoğan, Garnizon Komutanı Tüm General Mehmet Akyürek, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir yaptığı açıklamada "Geçmişten günümüze üniversiteler, bilgi ve teknoloji üretiminde, bilginin dağıtım ve paylaşımda önemli role sahiptirler. Bu kapsamda üniversiteler için eğitim başta olmak üzere, araştırma geliştirme ve medeni ve nitelikli vatandaşlar yetiştirme gibi üç temel amaç belirtilir. Bu temel amaçları gerçekleştirmek için BAÜ’nün son hali ile kurumsal yapısı, 9 fakülte, 4 enstitü, 12 meslek yüksek okulu, ve 17 araştırma ve uygulama merkezinden oluşmaktadır. Üniversitemizde bini aşkın akademik kadro ve yedi yüz civarında idari personel görev yapmaktadır. 35 bini aşan toplam kayıtlı öğrencimizin, 25 bini Balıkesir merkezlerdeki birimlerde eğitim görmektedir. Tıp Fakültesi eğitim binası inşaatı ve Mühendislik -Mimarlık fakültesi ek binalarının inşaatının 2016 sonunda tamamlanması ön görülmektedir"dedi.
Kampüs’ün 24 saat boyunca canlı kalmasının en önemli arzuları olduğunu ifade eden Rektör Özdemir "Bu amaçla var olan 1500 yataklı özel yurt kapasitesine bu yıl 1000 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu kapasitesi eklenmiştir. Ayrıca 1500 kişilik kız öğrenci yurdununda gerçekleşmesi için KYK’ya teklif yapılmış ve 2016 yılı programına alınacağı ifade edilmiştir. 2015-2016 eğitim yılında da tüm paydaşlarla ilişkilerimizi geliştirerek sürdüreceğiz. Bu yeni dönemin öğrencilerimiz ve aileleri, akademik ve idari personelimiz, ilimiz ve ülkemiz için başarı e esenlikle geçmesini temenni ediyorum"şeklinde konuştu.
Vali Mustafa Yaman ise "2015-2016 eğitim öğretim yılı açılışında sizlerle beraber olmaktan ve mutluluğunuzu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.Bilindiği gibi üniversitelerimizin misyonu bilgi üretmektir. Ancak şurası unutulmamalıdır ki; toplumla paylaşılmayan bilgi, kendi kozasında kalır ve değersizleşir. Bu nedenle özellikle üniversite-sanayi işbirliğine özel önem göstermeliyiz. Valiliğimizin önderliğinde üniversitemizin bünyesinde Teknokent ve Ar-Ge birimi oluşturucu şirket tamamlandı. Üniversitemizin ürettiği bilim, teknoloji ve tecrübenin reel sektörle buluşması Balıkesir ekonomisini ve sosyal gelişiminin temel dinamiği olacaktır. Bu alanda kamu kurumları ve müteşebbislerimize de büyük görevler düşmektedir. Bilgi talep edilmeli, bilgiye kıymet verilmeli ve bu doğru bir şekilde kullanılmalıdır"dedi.
Konuşmaların ardından Fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere belgeleri YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından verildi. Prof. Dr. Günay daha sonra ilk açılış dersini verdi. Akademik yıl açılışı verilen kokteyle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!