Balık tüketiminin önemi anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Balık tüketiminin önemi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 14:03

Balık tüketiminin önemi anlatıldı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri sağlıklı beslenme, balık tüketiminin artırılması ve sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla halkın yoğun olarak ziyaret ettiği alışveriş merkezinde stant açtı.

Standa özellikle kadın ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Standa gelen ziyaretçilere balık tüketiminin önemi ve balık tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ile balık etinin çocukların zeka gelişimi ve sağlıklı büyümesi açısından önemli olduğu, aynı zamanda kalp dostu olan balığın hafızayı ve kemik yapısını güçlendirdiği anlatıldı. Ziyaretçilere ayrıca balığın mevsiminde, taze ve yasal boydan daha büyük balıkları almaları konusunda tavsiyelerde bulunularak balık tüketiminin önemi ve tüketim zamanlarına yönelik müdürlükçe hazırlanan broşürler verildi.

Müdürlükte yapılan açıklamada, “Haftada en az 2 kez tüketilmesi gereken balıkta, çocukların hafıza ve öğrenme becerileri açısından gerekli yağ asitleri doğal olarak bulunmaktadır. Bebeğin beyin gelişimi açısından hamilelikte de düzenli tüketilmesi gereken balığın, yağda kızartma yerine ızgara veya fırında pişmiş olarak yenmesi gerekmektedir” denildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!