Balbay'dan şehir hastaneleri çıkışı

Güncelleme Tarihi:

Balbaydan şehir hastaneleri çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 13:33

Balbay'dan şehir hastaneleri çıkışı

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehir hastaneleri proje finansman töreninde imzasını atıp hastanelerin 2019 yılı bitmeden hizmete gireceği açıklamasını hatırlatarak, "Temeli üç kez atıldı, Mart 2016'da bitecekti" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 12 Mart 2013 tarihinde dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından Bayraklı şehir hastanesinin yapımının 36 ay içinde tamamlanacağını söylediklerini hatırlattı. Balbay ayrıca 9 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından hastanenin temelinin bir kez daha atıldığını bu konu ile ilgili dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na ve dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Bayraklı şehir hastanesinin mevcut durumu ile ilgili TBMM Başkanlığına soru önergesi verdiğini de hatırlatarak “Aradan geçen 36 ayın ardından ne verilen soru önergelerimize bir cevap geldi, ne de Bayraklı şehir hastanesinin yapımı tamamlanabildi" dedi. Balbay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman töreninde söylediği "İnşallah bu projeler de 2019 yılı bitmeden tamamlanıp, hizmete girecek" sözlerine de değinerek şöyle dedi:

“12 Mart 2013 tarihinde Bayraklı şehir hastanesini 36 ay içinde bitireceğinizi söylemiştiniz. İzmir’e gelip 3 kez temel attınız, aradan geçen 3 yılın ardından şimdi de diyorsunuz ki 2019 yılı bitmeden tamamlanıp hizmete girecek, önce İzmir’e İzmirliye verdiğiniz sözü tutun. Sağlık turizminin başkenti olmayı hayal eden İzmir sağlıkta kan kaybediyor. Arazi üzerinde bir hareketlilik başlamış. Ancak 2013'te verilen sözlere göre şimdi burada hastanenin yükselmesi ve sağlık arayanlarla dolup taşması gerekirdi."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!