Balâ Süleymanlı Barajı'nın temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Balâ Süleymanlı Barajının temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 12:56

Balâ Süleymanlı Barajı'nın temeli atıldı

Haberin Devamı

Birol KARAKILIÇ/BALÂ, (Ankara) (DHA)- ANKARA’nın Balâ ilçesine yaklaşık 2 milyon metre küp su depolama hacmine sahip ve yaklasık 6 bin dönüm araziyi sulayacak Balâ Süleymanlı Barajı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Ankara'da düzenlenen toplu temel atma töreninde Ankara’nın ilçelerine 15 yatırımın temeli atıldı. Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) tarafından yaptırılacak olan Balâ Süleymanlı Barajı temel atma törenine Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Balâ Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, Balâ Belediye Başkanı Arif Kaplan, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Sadettin Ceylan, Süleymanlı Mahallesi Muhtarı Ömer Özer ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
6 BİN DÖNÜM ARAZİYE SU VERECEK
Temel atma töreninde Ankara’dan sine vizyon bağlantısı yapan Bakan Eroğlu ve katılımcılara bilgi veren Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, sulama barajının 2018 yılında hizmet vermeye başlamasıyla yaklaşık 6 bin dönüm arazinin sulanacağını, barajın 40 metre yüksekliğinde ve yaklaşık olarak 2 milyon metre küp su depolama hacmine sahip olacağını söyledi. Aksoy, barajın 26 milyon lira bedelle yüklenici firma DNZ A.Ş.’nin inşa edeceğini bildirdi.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!