Bakanlar 9 tesisin temelini atacak

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar 9 tesisin temelini atacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 14:08

Bakanlar 9 tesisin temelini atacak

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte 214 milyon lira yatırım bedelli 9 tesisin temelini, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde düzenlenecek törenle atacak. 
Bakan Eroğlu ve Bozdağ, yarın (Cuma) Yozgat'ın Yerköy ilçesine gelerek, İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek toplu temel atma törenine katılacak. Yozgat'a yapılması planlanan 50 milyon lira yatırım bedeline sahip 13 müjdeyi açıklayacak. Yerköy'de düzenlenecek tören ile DSİ tarafından inşa edilecek İnandık Barajı, Sorgun Sarıhamzalı Bahadın Barajı, Soygun Eymir Barajı, Yerköy Delice Sulaması, Boğazlıyan Aşağısarıkaya Kanlıdere Göleti Sulaması yenileme işi ile 3 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından 'ağaçlandırma ve ormancılık' projesi adı altında yapılacak tesisin temeli atılacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Yozgat'ta düzenlenecek törende orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası ile 3 muhtarlığa yangın söndürme tankeri verecek. Badem ve ceviz fidan türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidan vatandaşlara ücretsiz dağıtacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile 54 milyon 820 bin metreküp su depolanacak. 3 bin 410 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Bin 710 dekarın sulamasında ise klasik metot yerine modern sulama sistemine geçilecek. Ayrıca 5 meskun mahal taşkın zararlarından korunacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha önce Yozgat'a verdiği 512 milyon liralık 58 müjdeye ilave olarak 50 milyon lira yatırım bedeline sahip 13 müjde daha verecek. Böylece son 6 yılda Yozgatlılara 562 milyon liralık 71 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında sulama ve taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, Fatih Tabiat Parkı'na kır kahvesi ve Yozgat Çamlığı Milli Parkı Tabiat Eğitim Merkezi Fauna Teşhir alanı yapımı ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!