Bakandan Gerede müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Bakandan Gerede müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 00:00

32 kilometre uzunluğundaki projenin çok yakında tamamlanacağını belirten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Oradan memba suyu gibi su gelecek. Arıtma maliyetleri açısından da bir problem olmayacak” dedi.

ANKARA İçme Suyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi imza töreni Ankara Rixos Otel’de yapıldı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, Eroğlu, Gerede sistemi ile ilgili daha önce yapılmış bir proje olduğunu ama bu projenin işletme maliyetinin yüksek olduğunu söyledi.

Teknolojinin gelişmesi ile yatırım ve tünel açma maliyetlerinin azaldığına işaret eden Eroğlu, bu nedenle Türkiye’nin en uzun içmesuyu iletim tünelini içeren projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Çin’i de geçeceğiz

Projenin kredisinin Japonya’dan sağlandığını hatırlatan Eroğlu, ihaleyi kazanan Kolin İnşaat’ın yetkililerine de teşekkür etti. Türk müteahhitlik sektörünün Çin’den sonra 2. sıraya yükseldiğini belirten Eroğlu, Çin’i de geçeceklerine inandığını söyledi.

Eroğlu, “Bugün çok tarihi bir gün. Çünkü Türkiye’nin en büyük iletim hattı, yaklaşık 32 kilometre uzunluğunda dev bir hat. İnşallah çok kısa zamanda gerçekleştirilecek ve Ankara’nın 2050 yılına kadar su ihtiyacı kalmayacak. Ayrıca oradan memba suyu gibi su gelecek. Arıtma maliyetleri açısından da bir problem olmayacak” diye konuştu.

Kızılırmak sigortadır

KIZILIRMAK suyunun Ankara’ya verilmesi nedeniyle çok tartışmalar olduğunu da anlatan Veysel Eroğlu, şunları söyledi: “Zaten Kızılırmak’tan su alınması Ankara İçme Suyu Projesi’nde vardı. Kaldı ki, bu bana göre faydalı oldu. Bütün yumurtaları bir kefeye koymak, bütün her şeyi Çamlıdere’ye bağlamak yanlış olacağı için, Kızılırmak suyu Ankara’nın bir sigortasıdır. O yüzden onun ön plana alınması, öncelikli olarak tamamlanması bana göre çok isabetli olmuştur. Her şehrin mutlaka bir sigortası olması gerekir. Bir şehir, tek bir hattan, tek bir sistemden bir baraja bağlı kalamaz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!