Bakan Zeybekci: Artık kınama mınama yok, hesap sorma var

Güncelleme Tarihi:

Bakan Zeybekci: Artık kınama mınama yok, hesap sorma var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 21:10

Bakan Zeybekci: Artık kınama mınama yok, hesap sorma var

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, PKK'lı teröristlerin Van'da bombalı araçla düzenlediği saldırıyla saldırıyla ilgili olarak, "Topyekun bir hesaplaşma günüdür demek istemiyorum, ama artık sabrımız da kalmadı, tahammülümüz de kalmadı. Bunun hesabı sorulacak. Bu millet bu hesabı, her kim varsa arkasında, önünde, altında, üstünde, içinde, dışında kim varsa bunun hesabı bunlardan sorulacak. Artık kınama mınama yok öyle, artık hesap sorma var" dedi.
Ak Parti Denizli İl Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Ak Parti milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cahit Özkan, İl Başkanı Necip Filiz ve partililer katıldı. Bayramlaşma sonrası konuşan Zeybekci, darbe girişiminin ardından bile hala bazılarının gözlerinin ve ruhlarının kapalı olduğunu söyledi. Kalkışmanın talimatını 'şerefsiz' diye nitelendirdiği FETÖ lideri Fetullah Gülen'nin verdiğini belirten Bakan Zeybekci, "Görse bile 'O verse bile vardır bir bildiği' diyecek kadar ruhu körelmiş, aklı gitmiş, kalbi gitmiş insanlar var. Üzgünüz onlara da bu millet hukukun içinde adaletle verilmesi gereken en yüksek cezayı da verecektir. Bunun hesabı sorulacaktır, bu hesap sorulmadan bitmeyecektir" dedi.
'BU VATANIN SAVUNMASI SINIRLARINDAN BAŞLAMAZ'
Suriye'ye düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili de açıklama yapan Bakan Zeybekci, "Bugün eğer Cerablus'ta, Menbiç'e doğru, Rakka'ya doğru destan yazılıyorsa 15 Temmuz şehitlerinin duaları ile yazılıyor bu destan. 15 Temmuz ihaneti ile temizlenen ordudaki kahraman Mehmetçiğimiz ve diğer güvenlik güçlerimiz bu destanı yazıyor. O hainler unutmasın ki; Suriye'nin kuzeyinde o Fırat'ın doğusu dahil olmak üzere bu ülkeye ihaneti, bu milletin evlatları asla ve asla sessiz kalmayacak onların da inlerini başına yıkacaktır. Fırat'ın doğusu dahil olmak üzere. Çünkü biz ülke olarak şunu gayet iyi biliyoruz, bu vatanın savunması Türkiye Cumhuriyeti sınırlarından başlamaz. Bunu herkes böyle bilsin. Bundan sonra Türkiyemizi, bu vatanı, bu milleti ve bu bayrağı nerede savunmamız gerekiyorsa, oraya kadar gideceğiz ve orada savunacağız. Herkes böyle bilsin" dedi.
'ARTIK HESAP SORMA VAR'
Van'daki bombalı terör saldırısıyla ilgili de açıklama yapan Zeybekci, "Bayramı bile, yani bu millete toplandılar diye saldırı için bahane olarak gören terör örgütü dahi desem ama şunu diyeceğim bu şerefsiz şerefsizliğini yapacak da, kanla beslenenler, bir yerlerden emir alanlar bunu yapmaya devam edecektir. Ama bu ülkenin topraklarında, bu memleketin siyaset kurumunda yer alıp da 'biz PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz' diyenler de bu akan kanın içinde boğulacaklardır, bu millete, bu hesabı vereceklerdir. Topyekun bir hesaplaşma günüdür demek istemiyorum, ama artık sabrımız da kalmadı, artık bundan sonra tahammülümüz de kalmadı. Her nerede, dünyanın neresinde olursa olsun, bu ülkeye, bu memlekete, Türkiye'ye, birlik beraberliğimize, kardeşliğimize, bu ülkeyi oluşturan o zenginliklerimize kasteden nerede hain varsa hesabını soracağız. İçimizde bunlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onların da hesabı sorulacaktır, onların da gereği yapılacaktır. Van'daki, yani şunu demek içimden gelmiyor, şiddetle ve nefretle kınıyorum demek içimden gelmiyor. Nihat Zeybekci olarak şunu diyorum, bunun hesabı sorulacak. Bu millet, bu hesabı, her kim varsa arkasında, önünde, altında, üstünde, içinde, dışında kim varsa bunun hesabı bunlardan sorulacak. Artık kınama mınama yok öyle. Artık hesap sorma var" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!