Bakan Yılmaz: Öğretmen eğitimin temel unsudurur (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz: Öğretmen eğitimin temel unsudurur (2)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 17:37

Bakan Yılmaz: Öğretmen eğitimin temel unsudurur (2)

Haberin Devamı

"FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ"
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra Bahçeşehir Eğitim Kurumları 4 Eylül Sivas Kampüs'ü açılışına geçti. İsmet Yılmaz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye'yi yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkarmak, zengin güçlü ve mutlu insanların yurdu yapmak istediklerini belirterek, bunu yapabilmenin şartının da kaliteli ve nitelikli eğitimden geçtiğini söyledi.
Eğitimdeki altyapı sorunlarını büyük oranda çözdüklerini anlatan Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak herkesin eğitim ve öğretime eşit şartlarda ulaşmasını, fırsat eşitliğini sağlamak istiyoruz. Herkesin eğitim ve öğretime eşit şartlar altında erişmesini istiyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla gerçekten çok mesafe aldık. Eğitimin kalitesini artırmak daimi hedefimiz olacaktır" diye konuştu.
"EĞİTİMDE ÖZEL SEKTÖRÜN PAYINI ARTIRIYORUZ"
Bakan Yılmaz daha eğitimde özel sektöre destek verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Eğitimin amacı milletimizi zengin kılmaktır. Türkiye eğitimde dünya sıralamasında ilk 20'dedir. Bu yıl 122 milyar lirayı eğitime ayırdık. Bu toplam bütçemizin yüzde 20'si. Bu ana kadar Türkiye'de hiçbir dönemde bütçenin yüzde 20'si eğitime ayrılmadı. Buradan da anlaşılıyor ki bu hükümetin önceliği, bu hükümet milletten topladığını yine eğitim yoluyla millete aktarıyor. İyi bir yoldayız. Her alanda, her kademede okullaşma oranı arttı. Eğitimde özel sektörün payını artırıyoruz. Özel eğitimler devletin yükünü alıyor, devletin daha iyi eğitim vermesine yol açıyor. Bu bakımdan da özel sektöre teşvik ediyor ve destek veriyoruz. 'Eğitimde özelleştirme' falan diyorlar, sadece ideolojik bakış açısında bakıyorlar, ne eğitimin gerçeğini bilen ne de Türkiye'nin gerçeğini bilenlerin kullanabileceği bir sözdür. 2016-2017 eğitim öğretim yılında özel okullara giden öğrencilere de Milli Eğitim Bakanlığı olarak da destek veriyoruz. 316 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği veriyoruz. Bu eğitim öğretim yılında bin 73 yeni okul faaliyete başladı. Bu okulları da özel sektör yaptı. Bu bize de çok büyük bir destek."
50 BİN ÖĞRETMEN ATADIK
Bakan Yılmaz, öğretmen atamalarına da değinerek, "Bu yıl içerisinde 50 bin öğretmen atadık. Ülkeyi uçurumun kenarına getirenlerin yanında durduğu bilinenleri eğitim kurumlarından ayırmak zorunda kalıyorsunuz, eğitiminiz aksamasın diye 60 bin kişi mülakata alıyorsunuz ve onları da tekrar okul öğretim yılı başladığında öğrencilerle buluşturuyorsunuz. Böyle bir sürat cumhuriyet tarihinde görülmedi" diye konuştu.
"15 TEMMUZ" MÜFREDAT OLACAK
Öğretmenlerin mali ve sosyal haklarında da iyileştirme yaptıklarını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
"Organize sanayi bölgelerinde açılan özel okullara destek veriyoruz. Bu gerçekten başarılı oldu. Organize sanayi bölgesi dışında da açılan meslek okullarına bu yıl destek vermeye başladık. Müfredatı sadeleştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimize değerler eğitimin verilmesini sağlayacağız. Yöreye uygun seçimlik derslerin de mutlaka katılması lazım. Toplumun değerlerinden uzaklaşırsanız kendinizi izole ederseniz. Toplumun değerleri bizim baş tacımız. Biz onları gururla benimseyeceğiz ve evrensel değerleri de taşıyacağız. Yerel değerleri alacağız evrensel değerlere de açık olacağız. 15 Temmuz'da bu milletin iradesine çok büyük bir saldırı oldu. Türkiye'yi uçurumun kenarından itmek isteyen oldu. İşte onlara karşı verilen ve bu milletin hakkına, hukukuna, evlatlarına geleceğine sahip çıkma iradesini mutlaka ama mutlaka biz müfredatlara koyacağız. İlk okulda, orta okulda, lisede ama mutlaka her okulda da bunun yeni gençlere aktarılması lazım. İşte bu aktarılacak irade, kararlılık, nefes, destan ilelebet bu vatanda bu toprakları bize vatan yapacaktır. 79 milyon bir ve kardeş olursak inşallah Türkiye'nin geleceği bugünkünden daha parlak olacaktır."
"ORTA ANADOLU'DAKİ EN BÜYÜK KAMPÜS"
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ise, Sivas'ın mükemmel bir kampüse kavuştuğunu belirterek, "Sivas'taki kampüsümüz Orta Anadolu'daki en büyük kampüsümüsüz oldu. Muhteşem bir kampüs. 20 bin metrekare kapalı alanı olan, her türlü aktiviteye olanak sağlayacak büyük bir kampüs. Hemen hemen Türkiye'nin her noktasına ulaşıyoruz" dedi.
Sivas'ta Bahçeşehir Koleji olduğunu ancak yeni kampüsüyle çok daha mükemmel bir hal aldığını belirten Yücel, "Buradaki robotik çalışmalarımız, STEM laboratuvarlarımız ve öğrencilerin her alanda hizmetiçi eğitimlerinin yapılması, öğretmenlerimizin hizmetiçi eğitimlerini yapılması, STEM programının Sivas'ta başlatılması ve önümüzdeki yıldan itibarende fen ve teknoloji lisemizin açılıyor olması bize büyük bir mutluluk verdi. Güzel bir açılış oldu. Sivas mükemmel bir kampüse kavuştu" dedi. Bahçeşehir'in Türkiye'nin her noktasına yayılmak için hızla ilerlediğini belirten Yücel, şunları söyledi:
"Önümüzdeki öğretim yılında 15 yeni kampüs açıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz yurt dışına açılmak, yurt dışında kampüslerimizi oluşturmak. Ve eğitime yatırım yapıyoruz. Eğitime yatırım yapan ülkeler milletler geleceğine garanti altına alıyor. Bizde yarınlarımız için en büyük yatırımı eğitim olarak yapıyoruz ve buna devam edeceğiz."
Bakan Yılmaz, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ile okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra 9 Kasım'da Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Hisar Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan deniz piyade sözleşmeli er Nurullah Çakır 'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve ardından Bankalar Caddesi'ndeki Ziraat Katılım Bankası'nın açılışına katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!