Bakan Sarıeroğlu: Çocukları tarlada çalıştırmayın, okula gönderin 

Güncelleme Tarihi:

Bakan Sarıeroğlu: Çocukları tarlada çalıştırmayın, okula gönderin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2017 14:28

Bakan Sarıeroğlu: Çocukları tarlada çalıştırmayın, okula gönderin 

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR / POLATLI(Ankara), (DHA) - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Polatlı'nın Sarıoba Köyü'nde bulunan tarım işçilerinin yaşadığı Çadırkent'i ziyaret etti. Bakan sarıeroğlu, "Sizin eğitim, altyapı ve barınma sorunlarınızı Eylül ayı içerisinde çözeceğiz, siz de çocukları okullara gönderin, tarlada çalıştırmayın" uyarısında bulundu.
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Ankara Valisi Ercan Topaca, Polatlı'nın köylerinde bulunan tarım işçilerini ziyaret etti. İlçeye 45 kilometre mesafedeki Sarıoba Köyü'nde bulunan Çadırkent'te yaşayan tarım işçileri, yaşadıkları sorunları bakanlara anlattı. Elektrik, içme suyu, yol, eğitim, sağlık ve barınma sorunlarını anlatan işçilerin söylediklerini bakanlar Fakıbaba ve Sarıeroğlu ile Vali Topaca not alıp, en kısa sürede bu sorunların çözüleceğini söylediler.
İŞZÇİLERİN ŞİKAYETLERİ
İşçileri temsilen konuşan bir işçi çavuşun, Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'na "Tarım işçisi olarak hiç bir sosyal güvencemiz yok. Yevmiyelerimiz oldukça düşük. Sosyal güvencemiz olmadığı için sağlık hizmetlerinden ve emeklilikten yararlanamıyoruz. Bunun biran önce düzenlenmesini talep ediyoruz" diye sözler söyledi. Bakan Sarıeroğlu bu konuda bir çalışma başlattıklarını, sorunu çok iyi bildiğini, bütün Türkiye'deki tarım işçilerinin sosyal güvenlik sorunları ile emeklilik konusunu çözeceklerini belirterek, "Sayın Başbakanımızın emri üzerine geldim. Ben, tarım işçilerine yönelik bir paket hazırlıyorum. Onların yaşam koşullarını daha iyiye kavuşturmak için çalışma yapıyoruz. Ayrıca tarım işçilerinin ulaşım sorunlarını da kapsayacak bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz."
YOLLARIMIZ SİZ GELİNCE YAPILIYOR
Daha sonra tarım işçisi olan Sadiye çiftçi ise, "Yollarımız siz gelince yapılıyor. Siz gidince bizi arayan ve soran olmuyor. Suriyelilere daha çok yardım yapıyorsunuz, bize yapmıyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Ankara Valisi Ercan Topaca söylediklerinin doğru olmadığını, Suriyelilere sadece aylık 80 TL yardımda bulunduklarını belirtti ve "Sizin eğitim, altyapı ve barınma sorunlarınızı Eylül ayı içerisinde çözeceğiz, siz de çocukları okullara gönderin, tarlada çalıştırmayın" dedi. Bunun üzerine Bakan Sarıeroğlu, "Çocukları sakın çalıştırmayın, bu konuda çok hassasız. Bunların eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.
Bakanların çadır kenti ziyaretinde çocuklara oyuncaklar hediye edildi. Karşılıklı konuşmaların ardından her iki bakan Polatlı'nın Şabanözü ile Karaahmet köylerine ziyarette bulundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!