Bakan Şahin'e 'özel' konuk

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şahine özel konuk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 14:02

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, 2012 Londra Paralimpik Oyunları için gülle atma branşında vize alan Ayşegül Tahtakale'yi makamında kabul etti

Şahin; hepsinin farklı özellikleri, farklı kapasiteleri var. Hepsi altın gibi çocuklar. Milletimizden, evlatlarımızla daha çok kaynaşmalarını, onları daha çok sahiplenmelerini ve onlara dua etmelerini istiyoruz” dedi.

Şahin, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yetişen ve gülle atmadaki 9.13'lük derecesiyle Londra Paralimpik Olimpiyat Oyunları barajını geçerek, olimpiyatlarda yarışma hakkını kazanan Ayşegül Tahtakale'yi makamında kabul etti.
Bakan Şahin, yaptığı konuşmada, Ayşegül Tahtakale'nin bu yıl Hırvatistan Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada gümüş madalya kazandığını ancak kendisinden 3 ay sonra Londra'da yapılacak yarışmada altın madalya beklediklerini söyledi.

Bu işin hedef koymakla ilgili olduğuna işaret eden Şahin, “Kızımız, Saray Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde kalıyor. Bizim 14 bin evladımızdan birisi. Bu 14 bin evladımızın yeteneklerine göre, sporda, sanatta hem en iyi şekilde yetişmeleri hem dünyayla yarışmaları hem kariyer yapmaları için, bizim kurumlarımızdan başarı oranlarını yükseltmek için büyük gayret sarf ettik” diye konuştu.

Şahin, bu kurumların artık önemli başarı hikayelerine ev sahipliği yaptığını, her alanda hedefleri olduğunu belirtti.
Ayşegül'ün çalışmasının, disiplininin ve kabiliyetinin bu başarıyı kazanmasına vesile olduğunu dile getiren Şahin, “Atletizmde de çok başarılı. Ama gülle atmada gümüş gibi önemli bir madalya aldı” dedi.

“Hırsı ve isteğiyle birinci olacağına inanıyorum”

Tahtakale'nin Antrenörü Elif Çelik de Ayşegül ile 2008'den bu yana birlikte çalıştıklarını belirterek, “2010'da yetenekli olduğu keşfedildi. Daha sonra kamplar ve kulüp çalışmalarıyla bu seviyeye geldi. Hem yetenekli hem de antrenman disiplini olan bir sporcumuz. Bu hırsı ve isteğiyle Londra'da birinci olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Bekir Demiryılmaz ise şu anda 85 lisanslı sporcuları olduğunu, tüm branşlarda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Rehabilitasyon Spor Kulübü'nde çocukların kabiliyetlerine göre, eğitimlerini aksatmayacak şekilde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Demiryılmaz, “Türkiye'de çok büyük başarılarımız var, çocuklarımız özellikle basketbolda büyük başarılar elde ediyor. Ayşegül de başarılı çocuklarımızdan birisi” dedi.

“Londra'da birinci olmayı düşünüyorum”

Ayşegül Tahtakale de önceden koşu yaptığını belirterek, “Kilo alınca gülleye geçtim. Haftanın her günü çalışıyorum. Londra'da da birinci olmayı düşünüyorum” dedi.

Tahtakale, Bakan Şahin'in “Düşünmeyeceksin, yapacaksın” sözleri üzerine de “Yapacağım” şeklinde konuştu.

Bakan Şahin de “Biz bu 3 ayda Ayşegül ile de birebir ilgileneceğiz. Amacımız altınla geri dönmesi. Bizim 14 bin altın evladımız var. Hepsinin farklı özellikleri, farklı kapasiteleri var. Hepsi altın gibi çocuklar. Bütün milletimizden, evlatlarımızla daha çok kaynaşmalarını, onları daha çok sahiplenmelerini ve onlara dua etmelerini istiyoruz. Ayşegül'ün başarması için milletin duasını da arkasına almamız lazım” dedi.

Daha sonra Tahtakale'ye saat hediye eden Bakan Şahin, “Altın madalya alırsan ne istiyorsun?” diye sordu. Tahtakale'nin yanıt vermemesi üzerine Bakan Şahin, “Bunu altına dönüştürelim” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!