Bakan Ramazanoğlu için Denizli'den istifa çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ramazanoğlu için Denizliden istifa çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 18:07

Bakan Ramazanoğlu için Denizli'den istifa çağrısı

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'de düzenlenen iki ayrı eylemde, Karaman'da cinsel istismar iddialarıyla ilgili sözleri nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Denizli Milletvekili Sema Ramazaoğlu istifaya çağrıldı.
Türkiye Liseliler Birliği Denizli Şubesi'nin Delikliçınar Meydanı'nda saat 14.30'da düzenlediği eyleme, yaklaşık 30 kişi katıldı. '45 Tecavüz Var, Bir Bakan Yok' yazılı pankart açan liseliler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu Karaman'da cinsel istismar iddialarıyla ilgili sözleri nedeniyle protesto etti. Grup adına açıklama yapan Esma Uysal, Denizlili gençler olarak açıklamadan dolayı utandıklarını belirterek, "Yapmış olduğunuz skandal açıklamayı her hatırladığımızda sizin yerinize utanıyoruz. Biz Denizliliyiz ama sizin kadar rahat değiliz. Biz arkadaşlarımızın cinsel istismara uğramasının normalleştirilmesine karşıyız. Bu yüz kızartıcı açıklamanızdan dolayı sizi vatandaşlarımızdan özür dilemeye ve istifaya çağırıyoruz" dedi. Açıklamanın ardından grup dağılırken, diğer protesto eylemi ise Candoğan Parkı önünde yapıldı.
KESK Denizli Şubeler Platformu da eylem yaptı. Saat 15.00'de Candoğan Parkı önünde bir araya gelen yaklaşık 40 kişilik grup, 'Çocuk susar, sen susma, Çocuk istismarına sessiz kalma' yazılı pankart açtı. Grup adına açıklamayı Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Gamze Aksu Karagöz yaptı. Karagöz, Türkiye'de yaşanan tecavüz olaylarına karşı denetimden uzak kalan dini vakıf ve cemaat evlerinin kapatılması gerektiğini belirterek, "Bir kereden bir şey olmaz anlayışı içerisinde olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını istifaya çağırıyoruz" dedi.

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!