Bakan MüezzinoÄŸlu'dan KılıçdaroÄŸlu'na yanıt

Güncelleme Tarihi:

Bakan Müezzinoğludan Kılıçdaroğluna yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 12:53

Bakan Müezzinoğlu'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt

Haberin Devamı

Edip TEKİN-Faruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA)- BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen 8'inci Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB Genel Kurulu'nda söylediği, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerine yanıt verdi. Müezzinoğlu, "Kan dökülür' diyebilecek kadar bir düşüncenin bu kürsülerde siyasetçiler tarafından konuşuluyor olması bu ülkenin ayrı bir şansızlığıdır" dedi. 
Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8'inci Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde konuşan Bakan Müezzinoğlu, 150 yıldan bu yana yitirilen çok önemli değerler olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Daha çok birilerinin peşinde giden, birilerinin yaptığını tüketen bir toplumduk" dedikten sonra gençlerin bir dönem sağcı-solcu, faşist tartışmalarına kurban gittiğini hatırlattı. 1970'li ve 80'li yıllarda gençlerin birbirlerini öldürttüğü bir süreçten geçtiklerini anlatan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Bu ülkenin gençleri faÅŸist damgasıyla öldürüldü. Çatışma ve ayrışmaların ağır bedellerini ödedik, ama dünyanın ürettiklerini de tüketerek bunu marifet saydık. Kolumuza taktığımız saat ve son dönemlerdeki kullandığımız telefonun markaları ile kimliÄŸimizi oluÅŸturmaya çalıştık. Bu durum, bu millete yakışan bir durum deÄŸil."Â
"2023'TE MİLLİ GELİRİN YÜZDE 3'Ü AR-GE'YE"
Türkiye'nin son 10 yılda Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiğini hatırlatan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Önceleri milli gelirimizin neredeyse binde ikisini Ar-Ge'ye ayırıyorduk. Bugün milli gelirin yüzde birini ayırıyoruz. 2023'te milli gelirin yüzde üçünü Ar-Ge'ye ayıracağız. Yeniden akıl ve gönül dinamiklerini devreye sokarak milletimizin yarınlarını bugünden daha iyi yapmalıyız."Â
KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP
TOBB'un Genel Kurulu'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkanlık Sistemi'yle ilgili "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerine yanıt veren Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin güçlü, siyasi istikrarlı, sağlıklı bir yönetim dönemine ihtiyacı var. Türkiye siyasi kavgaların bedelini çok ağır ödedi. 70'li yıllarda o bedeli ödedik. Bu bedeli canlarla ödedik, annelerin gözyaşları ile ödedik. Milletimizin geri kalmışlığı ile ödedik. 80'li, 90'lı yıllarda farklı süreçlerin bedellerini ödedik. Üniversite kapılarında kız çocuklarımızın başörtüleri ile uğraşan bir zihniyetin ağır bedelini ödeyerek bugünlere geldik. Ne yazık ki bu dar görüşlü düşünce, bu ülkenin güçlü sistemiyle ilgili itirazlarınız olabilir, ama kan dökülür diyebilecek kadar bir düşüncenin bu kürsülerde siyasetçiler tarafından konuşuluyor olması da bu ülkenin ayrı bir şansızlığıdır. Esasında bugün geldiğimiz noktanın neden bu noktada olduğunu gösteren bir cümlelerdir bu. Bu millet bu bedelleri ödediği için bu süreçleri aşacaktır. Vicdanı ile, sağduyusuyla, ferasetiyle aşacaktır."
Konuşmaların ardından BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ar-Ge proje pazarına en fazla proje veren firmalara ödül verdi.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!