Bakan Müezzinoğlu hastane temel atma töreni için Lapseki'de (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Müezzinoğlu hastane temel atma töreni için Lapsekide (2)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 15:16

Bakan Müezzinoğlu hastane temel atma töreni için Lapseki'de (2)

Haberin Devamı

VATANDAŞA SÖZLEŞMEYE İMZA ATTIRDI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Lapseki'ye yapılacak 30 yataklı devlet hastanesinin temel atma töreni öncesi, sahildeki bir çay bahçesine oturdu vatandaşlarla sohbet etti. Masasına oturduğu vatandaşlara sigaranın zararlarını anlatıp bırakmaları için sözleşme imzalattı. İlhan Akdoğan adlı vatandaştan sigara paketini alan Bakan Müezzinoğlu, ardından not kağıdına sigarayı bıraktığına dair sözleşme hazırlayıp imzalattı. Vatandaşın yanındaki eşi Buket Aydoğan'a da şahit olarak sözleşmeye imza attırdı.
MİNİK AYBÜKE GÖZYAŞINI TUTAMADI
Ardından Çınaraltı Meydanı'ndaki temel atma töreni alanına gelen Bakan Müezzinoğlu, 4 yaşındaki Aybüke Seçkin isimli kız çocuğunu kucağına alarak protokol koltuğuna oturdu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Saygı duruşu sırasında bakan Müezzinoğlu'nun ayaklarının dibinde bekleyen Aybüke Seçkin, ağlamaya başladı. Bakanın ağladığını fark etmediği minik kız, elleriyle protokolün yan tarafındaki annesine 'Beni al ' işareti yaptı. Anne Meryem Seçkin de, saygı duruşu devam ettiği sırada protokole doğru yürüyüp kızını alırken, Bakan Müezzinoğlu ağladığını görmediği Aybüke'nin yanından alınmasına anlam vermeye çalıştı.
"HALK CUMHURİYETİN BAŞKANINI SEÇSİN"
Törende konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, "Seçimlerden yeni çıktık. İstiyoruz ki, bu ülke önümüzdeki dört yılı iyi değerlendirsin. İstiyoruz ki sistem millete hizmet etsin, milli iradenin üzerinde başka bir güç odağı olmasın. Ve o nedenle diyoruz ki, bu ülke Cumhuriyet'dir, Cumhuriyet kalacaktır. Ama cumhursuz millet olmaz. Cumhuriyet ne için vardır? Cumhur için vardır. Cumhuru yok farz ederek, Cumhuriyet olmaz. Onun için ilk defa, Cumhur, başkanını seçti. Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. Şimdi diyoruz ki, Lapseki'de belediye başkanını nasıl seçiyorsak, 5 yıl görev yapacaksa, Çanakkale'de belediye başkanını nasıl seçiyorsak, 5 yıl görev yapacaksa, cumhurda, bu Cumhuriyetin başkanını seçsin, 5 yıl görev yapsın. 5 yıl sonra millet memnun değilse, 'hadi güle güle kardeşim' desin" dedi.
"EY KILIÇDAROĞLU 11-0 NİYE"
CHP liderine seslenen Bakan Müezzinoğlu, "Ey Kılıçdaroğlu; sen de gel cumhurun karşısına. Gel cumhurun hayallerinin, umutlarının öncülüğünü yapabileceksen cumhur seni de seçer, niye seçmesin? Ama cumhuru dert edinmen gerekir. Birilerinin gölgesine yan gelip de yatarak olmaz. Şimdi utanmadan, sıkılmadan diyor ki; 'başkanlık sistemine geçiş kanlı olur' diyor. 'Kansız olmaz' diyor. Ya arkadaş, teröriste döktürdüğümüz kan yeter. 30-40 yıldır bu milleti birbirine çatıştırarak hala vampirler gibi doymadınız mı bu millete bedel ödetmeye. Bu milleti rahat bırakın. Sandıkta iradesini beyan etsin. Hizmetlerden memnunsa, Lapseki belediye başkanımızı yeniden seçecektir. Memnun değilse, hadi güle güle kardeşim diyecektir. Bizim hizmetlerimizden memnunsa bakınız 11 seçime gittik, kurulduğumuz günden bugüne kadar. 11 seçimde, Ey Kılıçdaroğlu, 11-0 Niye? Millet memnun da ondan. Millet sandığa değer veriyor da ondan. Ama millete değer veren bir AK Parti var. Milletin derdini dert edinen bir Ak Parti var" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, ardından yeni yapılacak devlet hastanesinin arsasını bağışlayan işadamı Mehmet Özer'e, teşekkür plaketi verdi. Beraberindekilerle birlikte butona basarak yeni hastanenin temelini attı. Temel atma törenine Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, AK Partili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!