Bakan Günay Ulucanlar Cezaevi’ni gezdi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Günay Ulucanlar Cezaevi’ni gezdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2011 00:00

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2006 yılında kapatılan ve kısa bir süre önce kültür merkezine dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi’ni ziyaret ederek, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’den bilgi aldı.

Haberin Devamı

Büyük bir hızla çalışmaların devam ettiği kapalı ve yarıaçık cezaevi bölümlerini gezen Günay, Hamamönü’nün de bir çöküntü alanı olduğunu ancak şu anda Antalya’nın Kaleiçi’nden belki daha fazla ilgi gören bir turizm alanı haline geldiğine dikkat çekti. Günay ayrıca, “Hamamarkası” denilen yolun üst kısmındaki 70 binada çalışma yapıldığını, onun da kısa sürede Ankaralı ziyaretçilerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Çalışmaların devam ettiği Ulucanalar Yarı Açık Cezaevi’ni gezmesinin ardından Bakan Günay, alan hakkında bilgi verdi. Yeni mekanda halka açık etkinliklerin daha fazla gerçekleştireleceğini belirten Günay, Ankara Valisi ile görüştükten sonra bir kent müzesi çalışmalarının da bu alan içerisinde Ankaralıların hizmetine sunulabileceğini kaydetti. Güzergah üzerinde eskiden yarı açık cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin çeşitli sanatlar icra ettikleri atölyelerin de yer aldığını aktaran Günay, bu atölyelerin de sanatçılara verileceğini, ressamlar sokağı düşüncesinin Ankaralı ressamlar için bir müjdeye dönüşebileceğini dile getirdi. 35 bin metrekarelik bir alanın kültür ve sanat açısından 2011 yılı sonu itibariyle Ankara’nın tümüyle hizmetine girmiş olacağının da müjdesini veren Bakan Günay, çalışmalar nedeniyle Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki’ye teşekkür etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!