Bakan Güllüce, Gölcük Kentsel Dönüşüm Protokolünü İmzaladı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Güllüce, Gölcük Kentsel Dönüşüm Protokolünü İmzaladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 15:03

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NİN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİN PROTOKOLÜ, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI İDRİS GÜLLÜCE’NİN DE KATILIMIYLA İMZALANDI.

Gölcük Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesinin protokolü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katılımıyla imzalandı.
17 Ağustos 1999’da meydana gelen yüzyılın depreminde ülkedeki en büyük zararı gören bölge olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesi, depremin son izlerini de silmek için harekete geçti. ilçedeki afet riskini ortadan kaldırmayı amaçlayan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ilçe merkezi, sanayi sitesi ve Denizevler’i de içine alan üç bölgede kentsel dönüşüm için başlattığı çalışmaları tamamlayarak projenin başlangıç protokolünü de Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile imzaladı.
Protokol imza törenine Bakan Güllüce ve Başkan Ellibeş’in yanı sıra; Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, çok sayıda protokol davetlisi ve vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “17 Ağustos felaketinin ardından, yaşamın devam ettiği gerçeğinden yola çıkarak yalnızca o güne ağıt değil, geleceği sağlam temellere oturtmak için bir şeyler yağmak zorundayız. Son deprem yönetmeliği çerçevesinde deprem öncesinde var olan binalarımızın denetime tabi tuttuğumuzda birçoğu maalesef ki bu denetimi geçemez. Bu dönüşümde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bizim elimizi tutması ve yardım etmesi gerekiyordu. Bu dönüşümün daha sağlıklı olması için gerekli çalışmalar yapılmış ve bu projenin temeli atılmış oldu. Bu dönüşümü 3 bölgeden başlatma kararı aldık. Bu kararı da kentin dinamikleriyle, mecliste ve vatandaşla görüşerek aldık” ifadelerini kullandı.
Kentsel dönüşüm projesinin çok iyi şekilde yürütüleceğine ve sonlandırılacağına inandığını belirten Karaosmanoğlu ise, “Kocaeli’de üst ölçekli planlarımızda bir metrekare eksik yok. Bunu Türkiye’de bitirebilen tek biziz. Altyapımızı da planladık ve yüzde 60 - 70 itibariyle de tamamladık. Büyük kanal projelerini bitirdik. Belediye yasası ile birlikte 12 ilçe oluşturduk” diye konuştu.
Ardından kürsüye Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, “Gölcük’ü değiştirmek noktasında belediye başkanımızın heyecanını takdirle karşılıyorum, bankalığa da desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanı esas alan ve devleti insan için inşa eden bir anlayışın yansıması ve törenidir bu proje” ifadelerini kullandı.
Kürsüye son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de kentsel dönüşümün gerekli olduğunu ifade ederek, “Hepimiz sanırım biliyoruz. Eski Türkiye gitti. Şimdi sokaklarımız, caddelerimiz o yeni Türkiye’ye uymuyor artık. Deprem bugün denizaltı, uçak yamaya kalkan bir Türkiye’ye yakışmıyor. Daha yaşanılabilir ve bizi değerlerimizi yansıtan sokaklara, şehirlere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi’nde imzaların atılmasıyla tören sonlandırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!