Bakan Fikri Işık: Her türlü ihtimale karşı hazırlıklarımız sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bakan Fikri Işık: Her türlü ihtimale karşı hazırlıklarımız sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 16:11

Bakan Fikri Işık: Her türlü ihtimale karşı hazırlıklarımız sürüyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık Suriye sınırına yapılan tank ve zırhlı araç sevkiyatının ardından ve bölgede inceleme yaptı. Bakan Işık ,"Türkiye'nin hertürlü ihtimale hazır olması açısından önemli çalışmalar yürütülüyor " ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık sınırda yaptığı inceleme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işık,"Bölgemizdeki gelişmelerle ilgili Türkiye'nin hertürlü ihtimale hazır olması açısından önemli çalışmalar yürütülüyor. Gerek Kara Kuvvetleri Komutanlığımız , gerek diğer komutanlıklarımız, kuvvetlerimiz bu noktada her ihtimali hazıra katarak hazırlıklarını sürdürüyor. Burada özellikle vurguladığımız nokta Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyduğu, ancak Türkiye'ye yönelik Irak'tan kaynaklanan terör tehdidini de bertaraf etmekte kararlı olduğu. Bu arada Musul Operasyonu'nda Musul'un demografik yapısının değiştirilmemesi bölgedeki insanların yerlerinden, yurtlarından edilmemesi DEAŞ sonrası Musul'un özellikle kendi halkının Musul'da yaşamasının sağlanması biliyorsunuz Türkiye'nin öncelik verdiği konu. Bu konuda gerekli diplomatik kanallardan görüşmelerimiz sürüyor. Gerekirse de her türlü ihtimale karşı hazırlıklarımız sürüyor. Bu kapsamda birliklerimiz gerekli çalışmaları yürütüyorlar" diye konuştu.

"KONUYLA İLGİLİ ALINAN TEDBİRLERİ YERİNDE ÖZELLİKLE İNCELİYORUZ"

Kara Kuvvetleri Komutanı ve Hatay Valisi ile birlikte alanı inceleyen Bakan Fikri Işık,"Bu noktada hiç bir şekilde teröristlerin sınırımızdan geçmemesi için her türlü tedbir alınıyor" dedi. Bakan Işık konuşmasını şu şekilde sürdürdü:" Öncelikle şu anda sınır karakolundayız, burada gerçekten büyük bir özveri ile görev yapan, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün mensuplarına teşekkür ediyoruz. Gerektiğinde gözünü kırpmadan canını veren askerimiz var. Bunların burada zor şartlar altında görev yapmaları bizlerin Türkiye'de huzur ve güven içerisinde yaşaması için bunların burada görev yapmaları dolayısıyla başta Genel Kurmay Başkanımızdan en alt rütbedeki askerimize kadar herkese teşekkür ediyoruz. Bugün onları ziyaret ediyoruz. Onlara hem moral veriyoruz hemde gerekli incelemeleri yerinde yapıyoruz. Kara Kuvvetleri Komutanımız ve Hatay Valimizle birlikteyiz. Burada tabi Hatay, terör tehdidinin özellikle geçişlerin olduğu bir bölge bu noktada hiç bir şekilde teröristlerin sınırımızdan geçmemesi için her türlü tedbir alınıyor. Türkiye terörle yoğun bir mücadele yürütüyor. 35 yıllık terörle mücadele tarihinde en yoğun ve terör örğütüne ardarda en ağır darbelerin vurulduğu dönemi yaşıyoruz. Burada askerimiz polisimiz, güvenlik güçlerimiz jandarmamamız köy korucularımız bunların hepsinin olağanüstü gayreti var. Bu sayede de terör örgütü ardardına ağır darbler alıyor bu terörle mücadele kararlılıkla sürecek. Bununla ilgili de hükümetimiz gereken her türlü tedbiri alıyor ve bundan sonrada almaya devam edecek. Terör örğütü tamamen tasfiye edilene kadar veya silahlarını tamamen gömüp memleketi terkedene kadar bu mücadele sürecek. Bu gün burada bu konuyla ilgili alınan tedbirleri yerinde özellikle inceliyoruz. Alınması gereken ilave tedbirler de varsa bunu değerlendiriyoruz."

"TÜRKİYE OLARAK BİZ HERTÜRLÜ DESTEĞİ KOALİSYON GÜÇLERİNE VERMEYE HAZIRIZ"

Bakan Fikri Işık Gazetecilerin Rakka Operasyonları ile ilgili sorduğu soruyu şu şekilde yanıtladı:"Rakka operasyonu tabi bir anda bi aşamada olmayacak, önce bir izolasyon, arkasından kuşatma ve daha sonra da nihai taarruz olacak. Şu anda askerlerimiz arasında Türk ve Amerikan askerlerinin şu anda görüşmeleri devam ediyor. Askeri düzeyde planlamalar açısından biz, şartlarımız ortaya açık ve net olarak koyduk. Bu velevki Suriye Demokratik güçleri kılıfı altında olsada PYD ,YPG'nin bu operasyonlara katılmaması eğer bu sağlanırsa Amerika'ya Türkiye olarak biz hertürlü desteği koalisyon güçlerine vermeye hazırız. Bizim düşüncemiz derdimiz sadece Rakka'nın DEAŞ'tan temizlenmesi değil ama aynı zamanda DEAŞ sonrası Rakka'nın kendi asli unsurları tarafından yönetilmesidir. Bunu tehlikeye atacak gelişmelere bugünden dikkat çekmek ve bu noktada ki tedbirleri buğünden almak Türkiye'nin önceliğidir. Bu konuyu muhattaplarımızla konuşuyoruz. Bazı mesafelerin alındığını söylemek durumundayız."

"SURİYE SINIRI'NIN TAMAMINI FİZİKİ SINIR GÜVENLİKTE TAMAMLAMAK İSTİYORUZ"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık:" Türkiye kendisine yönelik hertürlü tehdidi bertaraf etmek için hertürlü tedbiri alma hakkına sahiptir bu noktada Fırat Kalkanı Harekatı bunun bir parçası.Diğer aldığımız tedbirlerden birtaneside sınır boyunca coğrafi şartların uygun olduğu elverişli olduğu her yerde acil fiziki sınır güvenlğini sağlamak yani, duvarlarla çevrilmek. Şu ana kadar 268 kilometrelik duvarı çektik. Önümüzdeki yılın ilk yarısı içerisinde 911 kilometrelik Suriye Sınırı'nın tamamını fiziki sınır güvenlikte tamamlamak istiyoruz. İnsansız hava araçlarının gerektiğinde balaonların kullanıldığı bir entegre sınır güvenlği projesi ile de bunu destekleyeceğiz "ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!