Bakan eşinden kadına şiddette özeleştiri

Güncelleme Tarihi:

Bakan eşinden kadına şiddette özeleştiri
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2011 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, kadınlarla ilgili düzenlemelerin erken dönemde yapıldığını ancak, uygulamada problemler yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Marc Bailey ve eşi Raja Bailey, Dünya Kadınlar günü nedeniyle kadın girişimciler için mikrokredi toplamak amacıyla yardım etkinliği düzenledi.
Kanada Büyükelçilik Rezidansı’nda düzenlenen gecede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Kanada Senatosu Üyesi Nancy Ruth ve işkadını Gamze Cizreli konuşmacı olarak yer aldı. Geliri Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı yararına kullanılacak etkinliğe yabancı misyon temsilcileri ve davetliler katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Raja Bailey, Ankara’da üç yıldır görev yaptıklarını, bunun düzenledikleri 3. Dünya Kadınlar günü kutlaması olduğunu kaydetti. Bailey, bir süre önce yayınlanan raporda 2002 yılından itibaren Türkiye’de kadına uygulanan şiddetin dramatik bir artış gösterdiğini ifade etti. Bailey, rakamların şok edici olmasına rağmen, kadın girişimci sayısının da arttığını ve bugün 45 bin kadının küçük işletmeleri yönettiğini aktardı.

Haberin Devamı

Toplumu derinden etkiliyor

Resepsiyonda konuşan Sare Davutoğlu ise, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle böyle bir organizasyonu düzenledikleri için büyükelçi ve eşine teşekkür etti. Davutoğlu, kadınlarla ilgili problemlerin ailenin model kişisi olması sebebiyle sadece kadına özgü kalmadığını hem aileyi hem toplumu derinden etkilediğini ifade etti. Türkiye’nin kadınlarla ilgili kanuni düzenlemeleri en erken dönemden itibaren yapan ülkelerden olmasına rağmen uygulamada problemler yaşandığını dile getiren Davutoğlu, “Dünyadaki örnekler gibi bazı alanlarda oldukça iyi durumda olmamıza rağmen özellikle kadına karşı şiddet, aile içi şiddet konularında, tecavüz konusunda hala ciddi problemlerle karşı karşıyayız. Bununla ilgili yapılması gereken belki de en önemli şey bir insan hakları sorunu olarak gündeme getirmek, tüm toplumun meselesi olarak görmek. Sorunun, bu konudaki çabalar, sivil toplum ve devlet işbirliği ile daha kolay çözülebileceğine inanıyorum” diye konuştu. Nancy Ruth da Kanada’da kadın hakları mücadelesini anlattığı konuşmasında “Kadına karşı şiddet erkeklerin problemidir” dedi.

Haberin Devamı


Yüksel: Cumhuriyeti kadınlar yükseltecek

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, cumhuriyetin yükselmesinde eğitimli kadınlara önemli görevler düştüğünü ifade etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Yüksel, “Türk kadınının toplumsal yaşama katılması Cumhuriyetimizin aydınlık yolunu açacak ve topyekün kalkındıracak en büyük adımdır” dedi.
Türk kadınlarının toplumdaki yerine dikkat çeken Yüksel, “Cumhuriyetimizin yükselmesinde, demokrasimizin gelişmesinde ve milli kültürümüzün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılmasında eğitimli, çalışkan, özgür düşünceli ve erdemli Ankara kadınına büyük görevler düşmektedir” değerlendirmesinde bulundu.
Mesajında, “Türk Kadınını ilim ve fen sahibi yapmada ve Türkiye’yi kadınlarla birlikte kalkındırma yaklaşımlarından dolayı Atatürk’e milletçe şükranlarımızı sunuyoruz” ifadesini kullanan Yüksel şöyle dedi:
“Dünyanın pek çok ülkesinde gündeme dahi gelmemişken Türk kadınının toplumda olması gereken yeri almasının Türkiye Cumhuriyetinin çağdaşlaşma kararlılığının en açık ifadesi ve başarısının da en önemli bir göstergesidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!