Bakan Eroğlu: Kurban Bayramı tatili için müspet oy kullanacağım (3)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Kurban Bayramı tatili için müspet oy kullanacağım (3)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 18:58

Bakan Eroğlu: Kurban Bayramı tatili için müspet oy kullanacağım (3)

Haberin Devamı

BARTIN VALİLİĞİ ZİYARET
Zonguldak'tan helikopterle Bartın'a geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bartın Valisi Nusret Dirim'i ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Bartın ve Kastamonu sınırındaki Küre Dağları Milli Parkı'nda yaban hayatı koruyarak turizm potansiyelini geliştireceklerini söyledi. Bakan Eroğlu, "Buraya zengin turistleri çekmek için 1-2 cazibe merkezi kuracağız. İşadamlarımız var. Onlara bu imkanlarını sağlayabiliriz. Yeter ki gelsinler. 29 yıllığına yer tahsis edebiliriz. Yeşil park. Ayrıca turizm alanlarında da 49 yıllığına kiralama gibi imkanlar sağlayabiliriz" dedi.
LAV SÜTUNLARI TABİAT ANITI OLDU
Bakan Eroğlu, Bartın Valiliği'nde imzaladığı belge ile Güzelcehisar İlçesi'nde bulunan lav sütunlarının bulunduğu 110 dekar alanı tabiat anıtı olarak ilan ettiklerini açıkladı. Lav sütunlarının muhteşem güzellikte olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, "Buranın korunan bir alan olduğunu dünyaya ilan ediyoruz. Bartın Valiliği'nde bunu imzalıyorum. Koruma altına aldık. Muhteşem bir tabiat anıtı. İl merkezine 18 kilometre uzaklıktadır. Çapları 50 ile 100 santim arasında değişen 30 metre uzanan muhteşem lav sütunları var. Burayı dünyaya tanıtacağız" dedi.
TOPLU TEMEL ATMA TÖRENİ
Bakan Eroğlu, daha sonra Kültür Merkezi'nde düzenlenen Devlet Su İşleri tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenini gerçekleştirdi. Ardından yapımı süren Kirazlı Köprü Barajı'nda incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine Türkiye'nin su sorunu olmadığını söyledi. Bakan Eroğlu şöyle konuştu:
"2071 yılına kadar su problemi olmayacağını garanti ediyoruz. Ondan sonraki kısımı da o zaman göreve gelecek bakanlar düşünsün. Gelecek bakanlar için de bir mektup bırakacağım. Türkiye'de kimseyi susuz bırakmayız. Çok akıllıca yönetiyoruz. Ben dünyada en çok tesis açan bir bakan ünvanına sahibim. Suyumuz var. Akıllıca yönetiyoruz. İstanbul'da 2071, diğer illerde 2061 yıllarına kadar su problemi olmayacak şekilde büyük ölçüde su sorununu çözdük. Şu ana kadar 41 milyon insana su getirdik. 176 yerleşim yerinin su problemini kökünden çözdük. Sadece Türkiye değil Kıbrıs'ın sorununu da çözdük. Orada gürül gürül su akıyor. Toros dağlarının suyu. Kıbrıs'a dağıtıyoruz. Dünyada ilk ve tek teknoloji. Biz yaparız Allah'ın izniyle. Biz memleketi susuz bırakmayacağız."

Gürkay GÜNDOĞAN/BARTIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!