Bakan Eroğlu: Gençlerimiz, çocuklar Allah aşkına bilmedikleri sulara girmesinler

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Gençlerimiz, çocuklar Allah aşkına bilmedikleri sulara girmesinler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 15:47

Bakan Eroğlu: Gençlerimiz, çocuklar Allah aşkına bilmedikleri sulara girmesinler

Haberin Devamı

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gençlerimiz, çocuklar Allah aşkına bilmedikleri sulara girmesinler" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ve Bolvadin ilçelerinde düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı. Vali Aziz Yıldırım, milletvekilleri Hatice Özkal ve Ali Özkaya ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban'ın da eşlik ettiği Bakan Eroğlu, bayramlaşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma olayları hatırlatılan Bakan Eroğlu, aileleri çocuklarını tehlikeli yerlerde yüzmemeleri için uyarmalarını istedi.
"ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKSINLAR"
Baraj ve göletlere girmenin tehlikeli olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, "Maalesef vatandaşlar kanallara giriyor. Kanalda su durgun değil akıyor. Hızlı bir akıntı var, çocuk bunun farkında değil. Onu durgun bir su sanıyorlar. Neticede ikaz yapıyoruz 'girmeyin' diye dinlemiyorlar. Bazı şehir içerisindeki kısımları korkuluklarla kapattık. İkazlarımıza rağmen bazı gençler ve çocuklar bu kanallara, göletlere giriyor. Bilinmeyen bir suya girmek son derece mahsurludur. Anne ve babalardan rica ediyorum çocuklara sahip çıksınlar. Rastgele bir gölete veya baraja girmek son derece tehlikelidir" dedi.
"BİLMEDİKLERİ SULARA GİRMESİNLER"
Kendisinin de gençliğinde bir kez bir baraj göletine girdiğini anlatan Eroğlu, suyun dibinin balçık olduğunu görünce vazgeçtiğini söyledi. Baraj ve göletlerde suyun dibinin balçık kaplı olduğuna dikkati çeken Bakan Eroğlu, "Ortaokuldayken Şuhut'tan, Selevir'e (baraj gölü) gidiyordum. 'Baraj kenarına ineyim de bir yüzeyim' dedim. Bir baktım su seviyesi azalmış, göl balçık hale gelmiş. Dolayısıyla cahillik yapıp devam etseydik belki bugün biz de yoktuk. Onun için rica ediyorum. Gençlerimiz, çocuklar Allah aşkına bilmedikleri sulara girmesinler. Bu sadece göllerde ve kanallarda yok, denizlerde de var. Bilhassa Karadeniz, Şile'de bazı akıntılar var. O akıntıya kapıldığı zaman iyi bir yüzücünün bile kurtarması mümkün değil" diye konuştu.
CİBUTİ'YE YAPILACAK BARAJ
Afrika ülkelerinden Cibuti'ye yapılacak barajla ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Eroğlu, barajın Türk konsorsiyum tarafından yapılacağını belirterek, şöyle dedi:
"Türkiye Cumhuriyeti hazinesi oraya hibe bir imkan sağladı. Her şeyi bitti ve Cibuti makamlarına ilettik onlar ihale yapacak. Türk firmalarıyla Cibuti firmaları konsorsiyum yapacak. Dünyada Türk müteahhitleri Çin'den sonra ikinci sırada, dolayısıyla en güzel tesisleri yapabiliyoruz. Çok özel bir proje yaptık. Her şey tamamlandı, parası da çıktı. Cibuti makamlarının ihale etmesini bekliyoruz. Ben de temel atmaya gideceğim. Hem içme suyu hem taşkından koruyacak güzel bir proje."
İlçe programlarının ardından Afyonkarahisar merkezde sivil toplum örgütleriyle basına kapalı toplantıda bir araya gelen Bakan Eroğlu, akşam saatlerinde İhsaniye'de bayramlaşma törenine katılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!