Bakan Demircan: Sağlık turizminde Afrika'ya da açılacağız

Güncelleme Tarihi:

Bakan Demircan: Sağlık turizminde Afrikaya da açılacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2017 13:39

Bakan Demircan: Sağlık turizminde Afrika'ya da açılacağız

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ- Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ (DHA)-SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, Kayseri’de yaptığı açıklamada ‘’Sağlıkta dönüşüm süreci başarılı şekilde tamamlandı. Şimdi, gelişim ve kalite dönemi başlıyor’’dedi. Bakan Demircan, sağlık turizmi konusunda Pakistan’la yaptıkları anlaşma uyarınca ilk hastaların bugünden itibaren Türkiye’ye gelmeye başladığını, bunu Afrika ülkelerinin takip edeceğini  söyledi.
Ziyaretler ve Develi ilçesinde temeli atılacak devlet hastanesi için karayoluyla Ankara'dan Kayseri’ye gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Bakan Demircan'ı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte eski bakanlar ve Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, MKYK üyesi Kayseri milletvekili İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Ak Parti Kayseri İl Başkanı Cahit Özden ile il protokolü karşıladı  Kayseri’yi bakan olarak ilk kez ziyaret eden Ahmet Demircan, Valilik  şeref defterini imzaladı. Bakan Demircan,  Valilik ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sağlıkta dönüşüm süreci başarılı şekilde tamamlandı. Şimdi, gelişim ve kalite dönemi başlıyor. Sağlık turizmi konusunda Pakistan’la anlaşma yaptık. Bunu Afrika ülkeleri takip edecek’’ dedi.
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM BİTTİ GELİŞİM BAŞLADI
Bakan Demircan sözlerine şöyle devam etti:
"Sağlık konusu insanın doğumundan ölümüne kadar 7/24, insanla ilgili önemli bir hizmet alanıdır. Ülkemizde Ak Parti iktidarı ile başlayan ve günümüze kadar devam eden sağlıkta dönüşüm projesi başarıyla uygulanmıştır. Sağlık konusundaki tüm kurumları ve hastaneleri bir çatı altında toplayıp, birleştirdik. Vatandaşlarımıza sosyal güvenlik şemsiyemizi açtık. Herkesi bu şemsiye altına aldık. Bu hizmetlere hükümet olarak başladığımızda  kişi başına düşen gayri safi milli hasıla 3 bin dolar dolayındaydı. Günümüzde 10 bin dolarlara çıktı. 20 bin doları aştığında göreceksiniz sağlıkta farklı şeyler konuşacağız.  Bildiğiniz gibi Türkiye’de yönetim sistemi değiştirildi. Bizde Sağlık Bakanlığı olarak dönüşümden, gelişim ve kaliteye geçeceğiz. Şehir hastanelerinin tamamlanarak hizmete girmesi bu gelişimin en güzel örneklerinden birisi.’’
SAĞLIK TURİZMİNDE KAPILARIMIZI PAKİSTAN’A AÇTIK, AFRİKA’YA DA AÇACAĞIZ
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye’nin bölgesinde önemli sağlık merkezlerinden biri olduğunu, son olarak Pakistan ile protokol imzalandığını, Afrika ülkeleriyle de bu tür protokoller yapacaklarını dile getirdi. Bakan Demircan ‘’ Bilindiği gibi Pakistan’la sağlık turizmi konusunda önemli bir anlaşma imzaladık. Bugün ilk olarak karaciğer nakli için hastanelerimize Pakistanlı hastalar geldi. Çevre ülkelerden gelen hastaların yanı sıra, hedefimizde Afrika ülkeleri de var. Türkiye sağlık turizminde önemli bir yere gelecek. Süreci hızlandırıcı ve ülkemizi sağlık açısından tanıtıcı  güzel çalışmalar yapıyoruz’’ dedi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, Kayseri’ye gelen bakanlara kentin ve bölgenin sorunlarını anlatıp, yapılacak yatırımlar konusunda yerinde inceleme ve görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Özhaseki ‘’ Bakanlarımız Kayseri’ye bereketle, heybeleri dolu geliyorlar. Sağlık alanında il genelindeki beklentilerimizi,başta şehir hastanesi olmak üzere yatırımları yerinde görüp, konuşacağız. Yerinde incelemeler daha kolay oluyor’’ diye konuştu.
DEVELİ İLÇESİNDE  BİRLİKTE TEMEL ATTILAR
Valilik ziyareti sonrası Bakan Demircan ile Özhaseki, Ak Parti’nin Kocasinan ilçesi Sahabiye mahallesindeki merkezini de ziyaret ettikten sonra Develi ilçesine geçti. Bakanlar, ilçenin Çevreyol, Tekir caddesindeki Kadın Doğum Hastanesi'nin hemen yanı başında 35 bin metrekare kapalı alana sahip olacak, 51 milyon TL’lik yatırım ile gerçekleştirilecek tam teşekküllü Develi Devlet Hastanesi'nin temelini attı.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!