Bakan Avcı, Eskişehir'de şehitliği ziyaret etti (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı, Eskişehirde şehitliği ziyaret etti (2)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 18:44

Bakan Avcı, Eskişehir'de şehitliği ziyaret etti (2)

Haberin Devamı

15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN ADI OKULA VERİLDİ
İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit düşen Fatih Dalgıç'ın adı, memleketi olan Eskişehir'in Çifteler İlçesi'ndeki İmam Hatip Ortaokulu'na verildi.
Şehidin adının okula verilmesi nedeniyle Çifteler'de tören düzenlendi. Şehit Fatih Dalgıç İmam Hatip Ortaokulu'ndaki törene şehidin annesi Asiye Dalgıç, kardeşleri Mustafa Dalgıç ve Batuhan Dalgıç, amcası Gökhan Dalgıç. babaannesi Zeynep Dalgıç, Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, çifteler Kaymakamı Gökhan Dolaş, Belediye Başkanı  AK Parti'li Metin Özen, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile çok sayıda kişi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehit Fatih Dalgıç'ın öz geçmişi okundu. 
Şehit olmadan bir süre önce polis memurluğu görevinden kendi isteği ile ayrıldığı belirtilen 26 yaşındaki Fatih Dalgıç'ın özgeçmişi ile ilgili şöyle denildi:
"Fatih Dalgıç 2011'de Hatay Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun oldu. İlk görev yeri olarak İstanbul'a tayin edildi. 29 Temmuz 2015 tarihinde Şırnak'a tayin edildi. 15 Temmuz 2016 gecesi sivil olarak İstanbul Ümraniye Atakent Polis Merkezi'de nöbet uttan polis arkadaşlarının yanındayken 16 Temmuz saat 04.00 sıralarında Çengelköy Sabancı Polis Merkezi'nin darbeci askerler tarafından ablukaya alındığı ve vatandaşlarımızın acil yardım ihtiyaçları olduğunu öğrenmesi üzerine hiç tereddüt etmeden arkadaşları ile Çengelköy Polis Karakolu'na giderek burada hainlere karşı vatan, millet ve ezan için yürüttüğü direniş sırasında FETÖ'cü darbecilerin açtığı ateş sonucu kahramanca şehit oldu."
Yapılan konuşmaların ardından dua okundu, açılış kurdelesi kesildi. Anne Asiye Dalgıç okulun girişindeki oğlunun fotoğrafına elleriyle dokundu.
BAKAN AVCI, MEZARINI ZİYARET ETTİ
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz  ve Ak Parti Milletvekili Emine Nur Günay da şehit Fatih Dalgıç'ın daha önce Çifteler İlçesine bağlı köy olan Alikan Mahallesi'ndeki mezarını ziyaret ederek da etti. Avcı daha sonra şehidin evini ziyaret edip yakınlarıyla görüştü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!