BAKA yönetimi Burdur'da toplandı

Güncelleme Tarihi:

BAKA yönetimi Burdurda toplandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 17:52

 BAKA yönetimi Burdur'da toplandı

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) kasım ayı yönetim kurulu toplantısı Burdur'da yapıldı.

BAKA'nın olağan yönetim kurulu toplantısı Burdur'da yapıldı. BAKA Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki toplantıya, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı.

Vali Karaloğlu toplantıda daha önce BAKA'dan destek almaya hak kazanan bazı projelerin ilave süre talepleriyle projelerini yürütemeyen bazı kurum ve şirketlerin proje iptal taleplerini görüşeceklerini söyledi. Karaloğlu, BAKA tarafından desteklenen ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde açılan 'Hayvan Hastalıkları Tanı Teknolojileri Merkezi'nin hayırlı olmasını diledi.

Bölgedeki en büyük turizm fuarı olan EMITT Turizm Fuarı'na bu sene Antalya şehir markası olarak güçlü şekilde katılmak istediklerini de vurgulayan Karaloğlu, şunları söyledi:

"Antalya'da turizm sektöründe yaptığımız toplantıda turizm fuarında yerin BAKA tarafından kiralanması ama fuar üst yapısının da sektör tarafından yapılması konusunu görüşmüştük. Onu bugün teklif olarak değerli yönetim kurulu üyelerimize sunacağız. Himmet ederlerse EMITT Fuarı'na katılacağız. Ekim ayı yönetim kurulu toplantısında tartıştığımız özellikle 2016 yılında turizm sektöründe yaşanan daralma, özellikle Batı Avrupa'daki, Almanya'daki Türkiye'nin hiç de hak etmediği bir algı ve imaj problemi var. Bu algı ve imaj problemini çözmek için Türkiye turizminin yüzde 50'sinin döndüğü Antalya ve civarında bizim de bir şeyler yapmamız gerekir düşüncesinden yola çıkarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odamız, Antalya Büyükşehir Belediyemiz ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımızın ortak işbirliğiyle bu proje geliştirildi. Bugün o projeye kaynak aktarımı ile ilgili bir maddemiz var. Ticaret Odamız ajansımızla birlikte altyapısını çalışıyor. Ocak ayının ikinci haftası itibariyle sektörün sivil toplumu, ticaret ve sanayi odamız, büyükşehir belediyemiz, katılabildiklerimize biz de katılarak Avrupa'yı şehir şehir dolaşarak bize göre yanlış olan algıyı ve imajı düzeltme konusunda bir PR çalışması yapılacak. Bunun çeşitli segmentleri olacak. İnşallah 2017 turizm sektörünün 2016'dan daha iyi olmasını ümit ediyoruz. Turizm sektörü sadece Antalya için değil bölge için de Türkiye için de çok önemli. Bölgedeki diğer sektörlerde dolaylı olarak turizm sektörüne bağlı. Ticaretin de sanayinin de tarımın da iyi olabilmesi için turizmi tekrar ayağa kaldırmamız lazım. Bu projeyi önemsiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!