Bahar temizliği OUT bahar dekorasyonu IN

İlkbaharın gelişiyle pek çok şey gibi, evlerimizi de yenilenme duygusu sardı. Evlerde değişim, sanıldığı gibi çok pahalı değil. Ufak dokunuşlarla büyük farklar yaratabilir ve ortamın havasını değiştirebilirsiniz. İşte Modoko Mobilyacılar Sitesi’nden herkesin işine yarayacak öneriler...

Haberin Devamı

* Dekorasyona özellikle şu odadan başlanmalıdır demek, yanlış. İlk olarak evinizde hangi odayı değiştirmek istediğinize ya da neresinin değişime ihtiyaç duyduğuna karar vermelisiniz. Böyle bir tercihiniz yoksa, gün içinde en çok hangi odada vakit geçiriyorsanız oradan başlamalısınız.
* Genelleme yapacak olursak; günümüzde en çok vakit geçirilen alan salonlar. Bundan 15-20 sene önce salonlar misafir geldiğinde açılan, onun dışında kapalı tutulan ve kullanılmayan alanlardı. Televizyon izlemek, dinlenmek ya da vakit geçirmek için oturma odaları oluşturuluyordu. Fakat bu durum değişti. Oturma odaları salonlara taşındı ve soluk geldi. Bu yüzden değişime salonlardan başlanmalı.
* Değişim için önce hayalgücüne ihtiyaç var ve biraz da vakte. Yaratıcılığınızın sınırlarını zorladığınızda alet edevat kullanmadan dahi evinizde inanılmaz değişimler yapabilmeniz, bir stil oluşturabilmeniz mümkün.
* Bir-iki senedir modern tasarımlar ön plandaymış gibi görünse de, vintage tasarımlar popülerliğini korumaya devam ediyor. Durumu fark eden tasarımcılar, 2011-2012’de bu iki trendi birbirine karıştırdı, üstüne bir de doğayı ekledi. Yeni-eski, klasik-modern birlikteliğine doğanın da eklenmesiyle mükemmel bir denge oluştu. Modern dokular eskitme yüzeylerle birleşirken tasarımlarda doğaya dönüş ve sadelik fark edilecek derecede arttı.
* Doğanın renkleri, yani toprak tonları, turuncu, krem, yeşil ve yeşilin tonları trend renkler arasında. Daha çok pastel tonlar hakim olsa da bu renkler mat ve parlak renklerle kombinleniyor. Eski ve yeninin birlikteliği mobilya ve renklerde olduğu gibi, objelere de yansıyor. Daha klasik tarz mobilyaların olduğu bir evde tasarım objeler göze çarpıyor. Modern mobilyalar vintage aksesuvarlarla tamamlanıyor. Ham ürünlerin kullanıldığı objeler de revaçta.

Haberin Devamı

ZIMPARAYLA DOĞAL GÖRÜNÜM

* Alışverişe çıkmadan ya da yeni eşyalar almadan önce, evimdeki malzemelerle ne yapabilirim diye düşünmeli insan. Kullanmak istemediğiniz ve eskiyen eşyaları bir kenara ayırın. Mobilyalarınızı zımparalayarak ham hale getirebilir ve üstüne süreceğiniz mat bir cilayla doğal bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu tarzdan hoşlanmıyorsanız, farklı renklere boyayarak tarzınızı eşyalara yansıtabilirsiniz. Eskitilmiş görüntüsü elde ederek vintage stili yakalayabilirsiniz.
* Koltuklarınızdan sıkıldıysanız, kumaşlarını değiştirebilirsiniz. Kullandığınız renkler ve desenlerle ister modern ister klasik bir görüntü sağlayabilirsiniz. Etrafta çok fazla obje varsa bunları kaldırarak ortamı sadeleştirebilirsiniz. Obje yerine vazoda canlı çiçekler daha doğal bir görüntü sağlayacak.
* Sade bir salonu birkaç obje ve farklı renk seçimleriyle hareketlendirmeniz mümkün. Bir evde en çok alanı duvarlar kaplar. Duvarınızda yapacağınız değişiklik, odanın havasını tamamen değiştirecek. Tek bir duvarı boyayabilir, duvar kağıdı yapıştırabilirsiniz. Tablo ya da çerçevelerle hareketlendirmek de hoş bir görüntü sağlar. Aynalar doğru kullanıldığında oda daha geniş görünür.

Haberin Devamı

MUTFAKLARDA MAYDANOZ

* Yatak odalarında tekstil daha ön planda olduğundan, değişime perde, yatak örtüleri ve yastık kılıflarından başlayabilirsiniz. Eskiyen dolaplarınızı stilinize göre boyamanız ya da değiştirmeniz mümkün. Önemli obje ya da resimlerinizi bir pano oluşturarak asabilir, duvarlarınıza hareketlilik getirebilirsiniz. Işıklandırma sistemlerini de yenileyebilirsiniz. Yatak odanızın tavanına asacağınız parça avizeler gökkuşağı etkisi yaratır. Küçük küçük aynaları dekoratif amaçla bir duvara yapıştırabilirsiniz.
* Dar mutfaklarda duvarlara monte edilecek raflar hayat kurtarır. Tencerelerinizi dolapların içinde saklamak yerine, raflara koyarak hoş bir görüntü yaratabilirsiniz. Bakliyat ve makarnalarınızı şeffaf kavanozlarda raflara yerleştirebilirsiniz. Maydanoz, nane ve fesleğen gibi bitkileri buzdolabı yerine küçük vazolarda muhafaza edebilirsiniz. Böylece hem hoş bir görsel oluşur hem de taze kalırlar Kullanmadığınız dantel ya da kumaş parçalarından masa örtüsü ya da sandalye yastığı kılıfı dikebilirsiniz. Mutfak dolaplarınızı stilinize göre boyayıp değiştirebilirsiniz.
* Banyolarınıza modern objeler koymak onları klasik görüntüsünden uzaklaştırır. Salonunuzda duran tabloyu banyonuza asabilirsiniz. Duvara küçük bir raf koyup dergi ya da kitap yerleştirmeniz mümkün. Havlu ve paspaslarınızın rengini değiştirebilir, bambu tarzı bitki ya da mumları kullanabilirsiniz. Kullanmadığınız avizenizi de banyonuzda değerlendirebilirsiniz.

DEKO-ÖNERİ

Haberin Devamı

Eskiye dönüşün en güzel hali olan retro modası evinizde eğlenceli bir hava yaratmanızı sağlayabilir. Eğer geçmişe merakınız varsa, bir köşeye uygulabilirsiniz. Yaz aylarında minimal desenler de popüler. Modern dekorasyondan yanaysanız fotoğraf çerçeveleri ve büyük biblolarla bunu yansıtabilirsiniz.

ÇIKIYOR

* iPhone ve iPod’la çalışan müzik sistemleri

İNİYOR

* Eski model CD çalarlar

O’NUN EVİNİN VAZGEÇİLMEZLERİ
KEMAL DOĞULU (Şarkıcı)

* Üçlü füme rengi kanepemde televizyon izlemeyi seviyorum.
* Hafif olduğu için Mac bilgisayarım.
* İnce uzun ahşap yemek masam. Dostlarıma sık sık yemek veririm.
* Giysi ve ayakkabı odam. Bine yakın kıyafetim olduğu için çok vakit geçiriyorum.
* Bulaşık makinem. Her zaman yemek sonrası yardıma yetişiyor.

Yazarın Tüm Yazıları