Bahar gelince estetik isteği artıyor

Bahar mevsimi, yaza girmeden önce dış görünümdeki beğenilmeyen detayların düzeltileceği bir fırsat dönemi...

Haberin Devamı

Üstelik kadınlar artık vücutlarında birkaç değişikliğe birden gidebiliyorlar.

Baharla beraber ortaya çıkan yenilenme isteği gençleşme ve daha iyi görünme tutkusuyla birleşince, estetik operasyonlar bahar aylarında hız kazandırıyor. Biz de bugün kadınlara, baharda yaptırmayı tercih ettikleri estetik işlemler hakkında bilgi vermek istedik.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de uzun süredir uygulanan botoks, estetik işlem listesinde uygulanma sıklığı ve yaygınlığıyla ilk sırayı aldı. Botoksun bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni, her yaşta uygulanabilir olması. Özellikle neden bahar aylarında yaptırıldığına gelince...

DOLGUNUN 5-6 AY KALICILIĞI VAR

Yazın güneşin etkisiyle gözler kısılır, göz kenarlarında ince kırışıklıklar oluşur. Güneşlenme esnasında da bu ince çizgiler beyaz kalır. Botoks uygulamasıyla kırışıklıklar düzeltileceğinden beyaz çizgi ihtimali ortadan kalkar.

Dolgu malzemeleri, yüz gençleştirmede başvurduğumuz ve herhangi bir cerrahi operasyon gerektirmeden enjekte edilebilen hazır malzemelerdir. Ana yapısını kolajenin oluşturduğu hyaluronik asit gibi maddeler en sık kullandıklarımızdandır. Bu maddeler 5-6 ay süresince uygulandıkları bölgede kalabilir. Ciddi bir alerjik reaksiyona yol açmaz. ıstenildiği kadar yaptırılabilir. Uzun zaman tekrarlandığında, kalıcılığı altı ayın üzerine çıkar.

Genellikle deri yapısına ve uygulanacak bölgeye göre farklı yoğunlukta hyaluronik asit kullanırız. Oluşmuş çizginin derinliğine göre farklı dolgu yoğunlukları tercih edilmelidir.

Sentetik orijinli dolgu maddeleri, daha uzun süre kalıcılığını koruyabilmektedir. Ancak bu maddeleri cilde uygularken çok dikkatli davranmak gerekmektedir. Çünkü sentetik dolgu maddelerinin silikon benzeri “granülom” dediğimiz reaktif doku yapma potansiyeli olduğundan, çıkarılması çok zor olan deformiteler görülebilir.

GÖZKAPAĞINI TOPARLAMAK İFADEYİ GENÇLEŞTİRİYOR

Gözkapağına kapağı çok deforme olan kişilerin görüş alanları, konforları olumsuz etkilenir. Gözkapağı düşüklüğünde derinin ve kas yapısının, oluşan torbaların alınarak yeniden oluşturulması gerekir.

Bazen alt gözkapağının önünde oluşan derin çizgilenmeleri doldurarak o bölgenin daha iyi görünmesini de sağlarız. Bu daha küçük bir işlem olduğundan ameliyata göre daha fazla tercih edilmektedir.

ELMA TİPİ KADINLARDA KOLLAR DAHA ÇOK YAĞLANIR

Kol arkası ve altındaki yağlanma, daha çok elma tipi vücutlarda görülür. Bu bölgelerde deride çok ciddi gevşeklik yoksa, liposuction ile güzel sonuçlar elde edilebilir.

İşlem birkaç küçük noktadan girilerek yapılır, bir dirsekten, bir de kol arka çizgisinden girilir. Hem yağ birikimi olmaz hem de sarkmayı artıran yağ kütlesinin azalması oradaki düşüklüğü önemli oranda ortadan kaldırır. Hastalar bu işlemden çok memnun kalır.

Haberin Devamı

LIPOSUCTION DOKUNUŞU VÜCUDU DÜZELTİYOR

Haberin Devamı

Göbek ve bel bölgesindeki yağlanma, sadece liposuction ile giderilebilir. Bu yağlanma biçimini daha çok kişinin genel vücut yapısı belirler. Yağ kütlesi, simit biçiminde göbek ve bel bölgesini çepeçevre dolaşır. Sorunu gidermenin tek yolu ise liposuction uygulamaktır.

Bacak içleri, diz üstününün yanı sıra bacakların içinde ve yanlarında, alt bacağın alt yan bölgesinde biriken yağları önlemede de tek yöntem liposuction’dır. Yöntemin etkinliğinde, derinin elastikiyeti büyük rol oynar.

Yazarın Tüm Yazıları