"Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam edecek"

Güncelleme Tarihi:

Bağcılarda kentsel dönüşüm devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 17:13

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesince geçen yıl tam mutabakatla hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinin bu yıl da devam edeceği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, yeni yaşam alanlarının inşa edildiği, sosyal ve kültürel projelerin hizmete sunulduğu ilçede, başta engelliler ve kadınlar olmak üzere her yaştan ve her kesimden vatandaşın ihtiyaçlarına göre projelerin bu yıl da hizmete sunulacağı ifade edildi.

Açıklamada, "9001 Kalite Yönetim Sistemi", "ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi", "OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi" ile "ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi" kalite sertifikalarına layık görülen belediyenin, Avrupa Birliği ve diğer projelerinin yanı sıra dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar da gerçekleştirdiği vurgulandı.

Haberin Devamı

İlçede yapılan hizmetlerle 428 kadının iş sahibi, yaklaşık 300 engelli vatandaşın da meslek sahibi oldu belirtilen açıklamada, ilçede faaliyet geçirilen merkezlerde sosyal ve kültürel faaliyetlere olanak sunulduğu bildirildi.

Açıklamada, 18 kilometrelik Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın sözleşmesi imzalanarak inşaatına başlandığını ve 2017'de açılmasının hedeflendiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hedef projeleri arasında 9 kilometrelik Bakırköy İDO-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı da yer alıyor ve bu hattın 2017 yılında hizmete alınması hedefleniyor. Avrupa otobanı ve havaalanı aksı üzerindeki ilçede, kentsel dönüşüm ile otopark meselesi çözülmüş olacak. İSTOÇ, MASSİT, OTOCENTER, AUTOMALL ile İstanbul'da çok önemli bir yerde bulunan ilçe, bundan sonra adından daha fazla söz ettirecek. Bağcılar, 2023 Vizyon hedefi, 'Kongre ve Ticaret Şehri Bağcılar' sloganıyla 2014 yılında da ulaşım, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda da yatırımlara ev sahipliği yaptı."

- "2015'te de eğitime öncelik vereceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede örnek bir yerel yönetim sergilendiğini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

Haberin Devamı

"Bağcılarlı hemşehrilerime en güzel hizmeti en kısa sürede sunmak için çalışıyoruz. Yerel seçimler öncesinde vat ettiğimiz projeleri 2014'te sırasıyla hayata geçirdik. 2015'te de eğitime öncelik vereceğiz. Kentsel dönüşüm projesi hemşehrilerimin de yine yüzde 100 desteğiyle devam edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli sürdürdüğümüz yatırımlarımız da devam edecek. İlçemizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!