Bağcılar’da Kutlu Doğum Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar’da Kutlu Doğum Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2015 13:46

Bağcılar Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası’nda anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı.
Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin 1444’üncü yılı münasebetiyle Bağcılar Belediyesi, Bağcılar İlçe Müftülüğü ve BAGİMDER tarafından “Dünya Bize Biz Birbirimize Emanetiz” adlı Kutlu Doğum Özel Programı düzenlendi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen programda konuşan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, “Peygamberimiz (s.a.v.) de bir insandı. O, insanların kendisini takip edebilmesi için insanların seviyesinde kaldı. O bir insandı ancak herhangi bir insan değildi. Ona vahiy inmişti, o seçilmişti” dedi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, İslamiyet’e göre farklılıkların bir kimlik olarak yaşatılması gerektiğini ifade etti. İnsanın erdemli ve faziletli davranarak bir arada yaşamayı bilmesi gerektiğini vurgulayan Çağırıcı, “Toplumsal kural, norm, değerler ve dini esaslar insanın toplum hayatında nasıl hareket etmesi gerektiğini belirler. İslamiyet, tüm dinlerin yapmak istediği toplumda bir arada yaşama düzeninin nasıl kurulacağını göstermektedir. Dinimiz hassas bir şekilde barışa ve insanca yaşamaya örnek göstermektedir” diye konuştu.
Çağırıcı ayrıca, Avrupa’da İslamofobiya hareketinin geliştiğini de belirterek, barış içinde yaşama vurgusuna rağmen ötekileşmenin ciddi boyutlara ulaştığını kaydetti.
DÜNYACA ÜNLÜ İMAM HATİPLERDEN KUR’AN ZİYAFETİ
Salonu dolduran davetliler Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Ebubekir Camii İmam Hatibi Hasan Kılıç, Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer’in de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü imam hatiplerin Kur’an-ı Kerim tilavetini huşu içerisinde dinledi. Programın ilerleyen dakikalarında Naat-ı Şerif ile şiir dinletisi sunuldu. Bağcılar Belediyesi Bilge Çocuk Grubu ile Ravza İlahi Grubu’nun okuduğu İlahiler ilgiyle dinlendi.
Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!