Bağcılar’da “8 Mart Kadınlar Günü” Paneli

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar’da “8 Mart Kadınlar Günü” Paneli
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 19:01

Bağcılar Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınların Günü nedeniyle “Yeni Türkiye’nin Kadınlarına Engel Yok” adlı panel düzenlendi.
Bağcılar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için Bağcılar Engelliler Sarayı’nda “Yeni Türkiye’nin Kadınlarına Engel Yok” isimli panel düzenledi. Kadınların öneminin anlatıldığı panele Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı. Panel öncesi Bağcılar Engeliler Sarayı’nda eğitim gören engelli vatandaşlar şarkı söyleyip davul çalarak eğlendi. Panel öncesi yaptığı konuşmada kadınların önemine dikkat çeken Başkan Çağırıcı, “Kadınlar bir eş olmanın dışında milli mücadele yıllarında gerektiğinde cephelerde savaşan ve savaş sonrasında hayatın her alanında var olarak da ülkemizin gelişip kalkınmasında da büyük rol oynamıştır. Biz kadınlarımıza sadece dünya kadınlar gününde değil her zaman yanında olmak ve sorunlarını çözmek için yanlarında olmak durumunda olduğumuzun inanıyoruz. Bunun en güzel örneğini de yine yıllar önce Bağcılarda başlatmış olduğumuz, mutlu yuva huzurlu toplum seminerlerimizle yaptığımız aktivitelerimizi daha sonra yaptığımız güzel bir eser olan Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezini yaparak taçlandırmıştık” dedi.
“DÜNYANIN ÇEŞİTLİ ÜLKELERİNDE KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET VE BASKI DEVAM EDİYOR”
Dünyadaki kadınlara yönelik şiddete ve baskının sürdüğünü dile getiren Çağırıcı, “Dünyanın çeşitli ülkelerinde kadınlara yönelik baskı ve şiddet gibi haksızlıklar maalesef halen devam etmektedir. Son zamanlarda ülkemizde yine bununla alakalı şiddet konularındaki zulümlerde bir artış gözlenmektedir. Savaşta ve barışta her yerde kadınlarımızı görüyoruz. İşte onun içindir ki cennet annelerimizin ayağının altındadır” şeklinde konuştu.
Kadınların ve engelli vatandaşların toplumdaki yerine değinen Çağırıcı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özellikle cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002’de başlayan toplumdaki çalışmalarla kadınlarımızla ve engellilerimizle alakalı mesafelerin yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Bununda pozitif ayrımcılık gözeterek yapıldığını görüyoruz. Tıpkı yine yıllar önce Bağcılar Belediyesinde başlatmış olduğumuz gibi. Biz zannediyoruz ki toplum içerisinde sosyal hayatın içerisinde olmadıkları için kadınlarımıza ve özellikle engellilerimizin varlığından haberdar olamıyorduk. Ya imkansızlıktan dolayı yada toplumdan dışlandıkları için veya utandıkları için toplum içerisinde olmadıklarından haberdar olamıyorduk. Bu gün itibari ile ne Bağcılarda ne de hayatın hiçbir alanında sosyal hayatın içine katılmak istiyorum deyip de katılamayan artık hiçbir engelli kalmamıştır.”
Panel sonrası programa katılan engelli vatandaşların ailelerine ve panele katılan vatandaşlara sümbül dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!