Bafra Kaymakamı Arslan, 631 yıllık Emir Mirza Bey Türbesini ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Bafra Kaymakamı Arslan, 631 yıllık Emir Mirza Bey Türbesini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 10:30

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Bafra Kaymakamı Halis Arslan, ilçede 1381 yılında yapılmış Emir Mirza Bey Türbesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Türbe Mahallesi'nde, 1381 yılında yapılan ve atıl vaziyette bulunan 631 yıllık Emir Mirza Bey Türbesini ziyaret eden Kaymakam Arslan, türbenin restorasyon edilmesi konusunda girişimlerde bulunacağını söyledi.

Böylesine tarih kokan bir türbenin atıl durumda olmasının çok üzücü olduğunu söyleyen Arslan, "İlçeye yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Emir Mirza Bey Türbesi, Türbe Mahallesi'nde bulunmaktadır. Kitabesinden öğrenildiğine göre, Emir Mirza Bey, veba salgını sırasında ölen yakınları için bu türbeyi 1381 yılında yaptırılmıştır. Türbe moloz taştan ve dikdörtgen planlı olarak yapılmış, üzeri sivri bir kubbe ile örtülmüştür. Türbenin kubbe dışındaki alanları tonoz örtülüdür" dedi.

Haberin Devamı

Türbe içerisinde Selçuklu üslubunda altı sanduka bulunduğunu söyleyen Arslan, “Emir Mirza Bey Türbesinin tekrar restore edilmesi için gerekli mercilerle görüşerek en kısa zamanda yeniden restorasyon yapılması konusunda takipçisi olacağım. Böylesine tarih kokan bir türbenin bu durumda olması üzücüdür. Tarihimize sahip çıkmalıyız. İlçemize içeriden ve dışarıdan gelen misafirlere gösterebileceğimiz nadide türbelerimizden bir tanesidir. Eski özelliğini kazanması gerekir” şeklinde konuştu.

Kaymakam Halis Arslan’ın türbe ziyaretine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!