Badmintonda eğitim seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Badmintonda eğitim seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 10:35

Badmintonda antrenörlerin Çin ve Malezya gibi ülkelerde eğitime gönderilerek, Türk sporcuların başarılarının artırılması hedefleniyor.

Federasyon başkanı Murat Özmekik, yaptığı açıklamada, Malezya'ya 12 kişilik bir antrenör grubunun eğitime gönderildiğini söyledi.

Badmintonda Çin başta olmak üzere Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinin önde yer aldığını ifade eden Özmekik, “Milli takım antrenörlerinden Malezyalı Magnum Tan'ın yanı sıra 11 Türk antrenörü bu ülkeye gönderdik. Spor kariyerinde dünya şampiyonlukları bulunan antrenörler tarafından verilen eğitimlere katılacaklar” dedi.

Çin'in antrenörlük eğitimine daha çok ticari baktığını ve bilgileri parça parça satmak istediğini savunan Özmekik, şöyle konuştu:
“Çin'in eğitimini tatmin edici bulmadık. Malezya eğitim konusunda garanti verdi. Türk antrenörlerimiz Malezya'da 10 gün eğitim görecekler. Bütün antrenörlerimize yurt dışında eğitim vermeyi planlıyoruz. Eğer bunu başarırsak, sporcularımızın başarısı artacaktır. Çünkü antrenörün seviyesinin yükselmesi milli takım sporcularına olumlu yansıyacaktır. Ayrıca antrenörlerimiz kendi bölgelerindeki sporculara aldıkları bilgileri aktaracaklar. Bu nedenle eğitimleri sürekli yapmak istiyoruz. Dönemler halinde farklı antrenör gruplarını yurt dışı eğitimlerine göndermeyi planlıyoruz.”

Yurt dışı eğitim çalışmalarının sponsorluk gelirleriyle yürütüldüğünü dile getiren Özmekik, “Bu çalışmalarda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bütçesini kullanmıyoruz. Eğitimler sponsorluk gelirleriyle paralel yürütülecek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!