Bacakları servet değerinde

Güncelleme Tarihi:

Bacakları servet değerinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2013 15:45

Real Madrid’e transfer olduğu dönemde Başkan Perez tarafından bacakları 100 milyon Euro’ya sigortalanan futbolcu, zirve yürüyüşüne emin adımlarla devam ederken ortaya koyduğu performansla bacaklarının değerini de neredeyse ikiye katladı.

Haberin Devamı

"Willis Affinity SL" şirketi tarafından bacakları 206 milyon Euro’ya yeniden sigortalanan futbolcu, spor dünyasında bu rakama ulaşan ilk isim oldu. Şirket, Ronaldo futbol oynayamayacak hale gelirse bu parayı oyuncuya ödemek zorunda kalacak. Real Madrid Kulübü’nün bu sigorta için her yıl sigorta şirketine 4,5 milyon Euro ödemesi bekleniyor.


Gareth Bale örneği
Tottenham'dan transfer ettiği Gareth Bale’i kalıcı sakatlık veya ölüme sigortalattıran Madrid Kulübü, sigorta şirketine her yıl 1 milyon Euro ödeyecek. Galli futbolcu sakatlanarak futbolu bırakması veya vefat etmesi halinde Real Madrid kulübü, bu futbolcuya ödediği miktarın tamamını sigortadan alabilecek.


Ve diğerleri;
1-Kimi Raikkonen (Formula 1): Finli pilot, gözlerini 13,3 milyon Euro karşılığında sigortalattırdı.
2-Tiger Woods (Golf): Golf dünyasının 1 numaralı Woods ise kendisine şöhret getiren sihirli ellerini 11,1 milyon Euro karşılığında sigorta kapsamına aldırdı.
3-Valentino Rossi (Moto GP): İtalyan pilot Rossi ise motosikletin gaz pedalından hiç çekmediği bileklerine 8,9 milyon Euro’luk sigorta yaptırdı.
4-Lebron James (Basketbol): NBA yıldızı Lebron James, parkede harikalar yaratan her bir parmağı için 7,4 milyon Euro’luk bir rakamı gözden çıkardı.
5-Iker Casillas (Futbol): Real Madrid’in yıldız kalecisi Iker Casillas’ın elleri ise 7,5 milyon Euro’luk bir sigortaya sahip.
6-David Beckham (Futbol): Futbol dünyasının fenomen ismi Beckham’ın futbol oynadığı dönemde bacakları 148 milyon Euro’luk bir sigortaya sahipti. Yakışıklı futbolcunun yüzü ise 40 milyon Euro’luk bir değere sahip.
7-Lionel Messi (Futbol): Dünya futbolunun 1 numarası olarak gösterilen Messi’nin bacakları ise 50 milyon Euro’luk bir sigorta değerine sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!