Babası antrenörü olan Hatice, Judo'da Türkiye şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Babası antrenörü olan Hatice, Judoda Türkiye şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 13:14

Babası antrenörü olan Hatice, Judo'da Türkiye şampiyonu oldu

Haberin Devamı

Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Çubuk ilçesinde judo sporcusu olan ve antrenörü olan Ahmet Koçyiğit'in aynı zamanda kızı olan Hatice Koçyiğit, 52 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.
Türkiye Judo federasyonu tarafından 14-16 Eylül'de Karaman'da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan Türkiye şampiyonasında Türkiye geneli 65 ilden 875 sporcu katıldı. Çubuk Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki judo sporcusu Hatice Koçyiğit, 52 kilogramda Minikler Türkiye şampiyonu olarak ilçeye döndü. Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Judo Antrenörü ve Hatice'nin babası olan Ahmet Koçyiğit yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Kızım geçen sene 44 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu. Bu sene okul turnuvasında 48 kiloda Türkiye şampiyonu olmuştu. Şimdi ise 52 kiloda Türkiye şampiyonu olarak başarı grafiğini en üst düzeye çıkartarak daha önceki başarıların tesadüf olmadığını gösterdik. Çubuk'tan Türkiye şampiyonu çıkarmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Artık hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya alarak olimpiyat madalyası hedefliyoruz. İnanıyorum güzel ilçemiz Çubuk'a olimpiyat madalyası getirerek ilçede yeni bir ilke imza atmak istiyoruz " diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!