Babaoğlu Vakfından Okullara 17 Bin Kitap

Güncelleme Tarihi:

Babaoğlu Vakfından Okullara 17 Bin Kitap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 14:46

KARAMAN'DA BULUNAN BABAOĞLU VAKFI, OKULLARA 17 BİN KİTAP DAĞITACAK.

Karaman’da faaliyet gösteren Bifa Babaoğlu Vakfı, ilk, orta ve lise öğrencilerine 17 bin kitap dağıtacak.
TOKİ Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kitap dağıtım törenine, Karaman Valisi Murat Koca, Bifa Babaoğlu Vakfı Onursal Başkanı Yılmaz Babaoğlu, Bifa Babaoğlu Vakfı Yöneticisi Ali Konukseven, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Bifa Babaoğlu Vakfı Yöneticisi Ali Konukseven, yaptığı konuşmada, “İlimizdeki tüm ilçelerimiz köylerimiz ilimizin her noktasına bu sene 17 bin kitap dağıtacağız. Bu sayı önemli değil. Keşke öğrencilerimiz okusun. Bize projeler getirin biz yardım yapmaya her zaman açığız. Bifa Bisküvi çalışanlarının çocukları olmak üzere başarılı öğrencilere 864 kişiye burs veriyoruz. Bunu 9 ay devam ettiriyoruz. Ayrıca vakfımız öksüz ve yetimlere de yardımcı oluyoruz. Her okulda, camide Bifa Vakfı’nın dolabı var bu dolaplarımızda 35 çeşit kitap var. Önemli olan bunları okumamız” dedi.
Karaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt ise, “Amacımız okumaktan maksat ak kağıdın üzerindeki harfleri seçebilmek değil öğrencinin okuma becerisini başardıktan sonra hayatının her döneminde sürekli, düzenli okuma alışkanlığını kazanmasıdır. Kendimizi geliştirmek için, görgümüzü kültürümüzü artırabilmek için, kelime hazinemizi artırmak için kitap okumalıyız. Varlığımızı anlayabilmemiz için, okumazsak yok oluruz" ifadelerini kullandı.
Bifa Babaoğlu Vakfı Onursal Başkanı Yılmaz Babaoğlu da, “Düşünen okuyan insan her zaman gelişmiştir. insanın kıymetli olan tarafı beynidir. Beyinse düşünerek gelişir buda önemli. Beyni gelişmeyen insan toplumda hiç bir şeye benzemez. Bunlara dikkat ederek kendinizi geliştirin güçlü olmak için beyninizi geliştirin” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Karaman Valisi Murat Koca ve beraberindekiler, öğrencilere kitap dağıttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!