Babam ve Oğlum’un gurur gecesi

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından bu yıl 38’incisi düzenlenen SİYAD Ödül Töreni’ne Çağan Irmak’ın yönettiği "Babam ve Oğlum" filmi damgasını vurdu.

Önceki akşam Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenin en mutlu kişileri, 7 dalda ödüle layık görülen "Babam ve Oğlum" ekibiydi. En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi senaryo ödüllerinin dışında, Antrakt Sinema Gazetesi okurlarının seçtiği yılın en beğenilen vizyon filmi ödülü de "Babam ve Oğlum"a gitti. Onun dışında "Anlat İstanbul" iki, "Gönül Yarası" ile "İki Genç Kız" da birer ödül kazandı.

En iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Hümeyra’ya ödülünü takdim eden Cem Yılmaz "Umarım Hümeyra ile Anam ve Oğlum filminde birlikte oynarız" dedi. Bu arada en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne aday gösterilen Cem Yılmaz da, bu ödülü "Gönül Yarası"nda rol alan Timuçin Esen’e kaptırdı.

Sinema Yazarları gecesinde Onur Ödülü alan Gülşen Bubikoğlu, "Sinema ödülleri bütün sanatçıları yüreklendiriyor, bir heyecan getiriyor. Umarım bu heyecan tüm sinemaya yayılır ve piyasa biraz canlanır" dedi. Kendisinin de bir sinema projesinde yer almayı düşündüğünü belirten Bubikoğlu, şunları söyledi: "Heyecan verici, samimi bir proje olması benim için yeterli. Ama şimdiye kadar buna denk gelmedim. Bu yüzden uzun zamandır bir projede yer almadım. Çünkü önceki filmlerimi tekrarlamak değil, daha kalıcı filmlerde rol almak istiyorum."

Filminin kazandığı başarı karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen yönetmen Çağan Irmak, "Bu kadarını tahmin etmiyordum, çok şaşırdım. Bu akşam ödüle aday gösterilen bütün filmler tam anlamı ile sinema filmiydi. Biz değil sinema kazandı" dedi.

Eşi Aydın Güven Gürkan’ı kaybettikten sonra ilk kez özel bir geceye katılan Serap Aksoy, eşinin anısını yaşatmak için onun hayatını konu alan bir belgesel hazırlayacağını söyledi. Aksoy, "Henüz üzüntümü yeni atmaya başladım. SODEV Vakfı ve Ercan Karaş ile beraber eşimin belgeselini yapacağız" dedi.

"Pişti" adlı programdan olaylı bir şekilde ayrılan Metin Uca, geceye oyuncu Fadik Sevin Atasoy ile katıldı.

KİM HANGİ ÖDÜLÜ ALDI

En iyi film: Babam ve Oğlum

En iyi yönetmen: Çağan Irmak (Babam ve Oğlum)

En iyi senaryo: Çağan Irmak (Babam ve Oğlum)

En iyi görüntü yönetmeni: Mehmet Aksın (Anlat İstanbul)

En iyi müzik: Gökhan Kırdar (Anlat İstanbul) ile Replikas (İki Genç Kız)

En iyi kadın oyuncu: Hümeyra (Babam ve Oğlum)

En iyi erkek oyuncu: Çetin Tekindor (Babam ve Oğlum)

En iyi yardımcı kadın oyuncu: Şerif Sezer (Babam ve Oğlum)

En iyi yardımcı erkek oyuncu: Timuçin Esen (Gönül Yarası)

Gecede "Eğreti Gelin"le oyunculuk kariyerine başlayan Onur Ünsal’a umut veren genç oyuncu ödülü, Türk sinemasının önemli isimleri Gülşen Bubikoğlu, İzzet Günay, Şakir Eczacıbaşı, Türker İnanoğlu ve Yalçın Tura’ya da birer onur ödülü verildi.
Yazarın Tüm Yazıları