Babaeski'de, köylü yağmur duası yaptı

Güncelleme Tarihi:

Babaeskide, köylü yağmur duası yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 14:02

Babaeski'de, köylü yağmur duası yaptı

Haberin Devamı

KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesine bağlı Erikler Yurdu köyünde  geleneksel  'Şükür ve Yağmur Duası' bu yılda yoğun bir katılım ile yapıldı.

Erikleryurdu köyünde her yıl geleneksel  düzenlenen 'Şükür ve Yağmur Duası' köy camisinde gerçekleştirildi. Programa Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, Müftü Mehmet Şimşekoğlu, Trakya Birlik Başkan Vekili Hilmi Kahraman, Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan, köy ve mahalle muhtarları, çevre din görevlileri, köy halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı.Katılımın yoğun olduğu gözlenen programda önce Kur’an-ı Kerim okundu ve ardından ise İlçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu konuştu. Şimşekoğlu, "Yağmur duası ve namazı Peygamber Efendimizin sünnetlerindendir ve bir ibadettir. Kuraklık ise bu namazın vaktidir. Yağmuru yağdıran, rahmeti gönderen Allahü Tealadır. Ne zaman? Nereye? Ne kadar yağacağını Allah bilir"dedi.

Öğlen namazının ardından hutbe okundu, İstiska (yağmur) namazı kılındı ve yağmur duası yapıldı. Şükür ve yağmur duasının ardından,  köy muhtarlığınca konuklara yemek ikramında bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!