B. Equine kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

B. Equine kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 12:11

B. Equine kapılarını açtı

Haberin Devamı

Avrupa standartlarında, İzmir'in tek, Türkiye'nin de sayılı binicilik tesislerinden B. Equine Binicilik Tesisleri Narlıdere'de kapılarını açtı.

Açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel başta olmak üzere İzmir cemiyet hayatının çok sayıda önemli ismi katıldı.

10 milyon liralık yatırımla, 14 dönümlük bir arazi üzerine kurulan B.Equine Binicilik Tesisleri'nde atların günlük yürüyüşlerini yaptığı walker, uluslararası standartlarda açık ve kapalı manejler, 4 odalı Range Hotel,

75 kişi kapasiteli İtalyan restoranı bulunuyor. B. Equine'de Hollanda'dan getirilen, eğitilmiş binicilik atlarıyla, uzman eğitmenler tarafından binicilik dersleri de verilecek. Tesiste ayrıca Türkiye'de ilk defa dresaj atları için bir de havuz mevcut. Pazartesi hariç haftanın diğer tüm günleri hizmet verecek olan tesis, 7 gün 24 saat pansiyoner atların sahipleri tarafından da güvenlik kameralarıyla takip edilebilecek.

İzmir'in geniş kapsamlı bir tesise ihtiyacı olduğunun konuşmasında belirten B.Equine Binicilik Tesisleri Kurucusu ve yöneticisi Begüm Yaraş, "Ben kendi atım Loik için temiz, düzenli ve böylesine üst düzeyde güvenlikli bir alan bulamıyordum. Yaşadığım bu endişe ve kentimde gördüğüm eksiklik beni böyle bir projeyi gerçekleştirmeye itti. İşte bu yüzden biz de B. Equine'in her yerine güvenlik kameraları yerleştirdik. Bu nedenle pansiyoner atların sahipleri, akıllarında hiçbir soru işaret kalmadan, 7 gün 24 saat güvenlik kameralarından takip edebilirler" dedi.

Avrupa standartlarında bir tesisi İzmir'e kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yaraş, "Bu tesis, ilklerin şehri İzmir'de yine bir ilke imza attı. Tesisimizin sınırları içerisinde hem atların güvenliğini ve konforunu sağlıyoruz, hem de konuklarımıza keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar yaratıyoruz. Atlarımızı Hollanda'dan, diğer tüm ekipmanlarımızı da Almanya'dan getirttik. Önümüzdeki günlerde Türkiye Binicilik Federasyonu ile birlikte özel yarışlar düzenlemeyi de planlıyoruz" diye konuştu.

Açılışta konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Açılışın olduğu bölge 3. derece doğal sit alanıdır. Koruma alanı içinde olan ve bu bölgenin Narlıdere'nin göz bebeği olmasında büyük bir katkısı var. Narlıdere bugün Çin seddi gibi binalarla değil bu gördüğünüz alanın korunmasıyla Narlıdere olmuştur. Bu alanların içinde tarımdan doğan ve gerçekten değer katacak tesislerin olması bize de onur veriyor. Burada böyle tesislerin olmasını sağlayanların her zaman yanındayız. Böyle tesisler Narlıdere'yi ve İzmir'i marka yapacak. Bir binicilik tesisinin olması kente dinamik katacaktır. Burada yarışlar da düzenlenecek. Ben burada onun sözünü istiyorum. Narlıdere Kupası'nın da 10 Kasım'dan önce bir Atatürk kupası şeklinde olmasını dilerim" dedi.

Konuşmasında esprili bir şekilde Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un Narlıdere Kupası isminde yarış istemesi üzerinden devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Böyle nefis bir binicilik tesisi kazandırdıkları için Yaraş ailesine teşekkür ediyorum. Umarım hep birlikte başarılı oluruz ve devamı gelir. İzmir'in gelişmesinde kültüründe, turizminde tesisin çok önemi bir rol oynayacağına inanıyorum. İzmir'de kupa düzenlenirse adı Narlıdere değil İzmir kupası olmalıdır" dedi.

İzmir Kupası ile ilgili İzmir Büşükşehir Belediye Başkanı Aziz kocaoğlu'na destek veren İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Narlıdere ve İzmir kupası olarak şimdiden yarışın adlandırılması, özellikle de 10 Kasım'dan önce olacak olması çok güzel. İlin adıyla anılması yani İzmir olması daha güzel. At kardeştir, arkadaştır, sevgiyi bizimle buluşturan bir hayvandır. Hayvanların en asillerinin başında yer alır. Böyle bir yatırım için Yaraş ailesini tebrik ederim" dedi.

Konuşmaların ardından Yaraş ailesi ve protokol açılış kurdelesini kesti ve birlikte tesisi gezdi.

Mehmet KURT, İZMİR (DHA)

Fotoğraf

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!