Aziz Yıldırım: Süper Kupa'nın zamanı da yeri de yanlış

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım: Süper Kupanın zamanı da yeri de yanlış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 22:16

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Köln'de gazetecilere, Köln Rhein Energie Stadı'nın yanlış bir tercih olduğunu belirterek, “Yanlış zaman ve yer. Süper Kupa maçının zamanı da yeri de çok yanlış. Bu maçın zorlu Avrupa Şampiyonlar Ligi maçları öncesi oynanması çok yanlış" dedi.

2. Türkiye Süper Kupa maçı için yarın Almanya'nın Köln kentinde karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ve Beşiktaş, son antrenmanlarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

Rhein Energie Stadı'nda yapılan antrenmanda, Fenerbahçe'de Semih, Lugano, Tümer, Appiah ve Kemal yer almadı. Neşeli geçen antrenmanda Brezilyalı futbolcular, top sektirme çalışmasında başarılı olamayan futbolcuların kulaklarına vurarak onları cezalandırdı.

Aziz Yıldırım, “Yanlış zaman ve yer. Süper Kupa maçının zamanı da yeri de çok yanlış. Bu maçın zorlu Avrupa Şampiyonlar Ligi maçları öncesi oynanması çok yanlış. Sakatlıklar olsa ne olacak. Gençlerle çıkılsa o zaman da isyan oluyor. Federasyon, yabancı futbolcunun kadroda bulunmasından dolayı yüzde 25 vergi alacakmış. Bu çok yanlış bir karar. Bütün kulüpler buna itiraz etmeli. Beşiktaş'ın rakibi çok iyi bir takım ama unutulmamalı onlarda bile 10 tane yabancı futbolcu bulunuyor. Benim tepkilerimin ne kadar doğru olduğu ortada” diye konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM, YARINKİ MAÇTA CEZALI

Öte yandan Fenerbahçe'den sonra aynı sahada antrenmana çıkan Beşiktaş'ın idmanında futbolcular, açma germe ve ısınma hareketlerinin ardından topla bir süre çalıştılar.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, geçen sezonki cezası nedeniyle yarınki maçta sahada takımın başında olamayacağı bildirildi.

BEŞİKTAŞ'TAN SÜPER KUPA AMBLEMİNE TEPKİ

Öte yandan bu yıl hazırlanan Süper Kupa ambleminde turkuaz, sarı ve lacivert renklerin kullanılması, Beşiktaşlı yöneticilerin tepkisini çekti.

Süper Kupa ambleminde sarı ve lacivert olmasına tepki gösteren Beşiktaş Külübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, “Rakibimiz Fenerbahçe olmasına rağmen bu amblemin renklerinin sarı-lacivert olmasına tabii ki tepki göstereceğiz. Ayrıca bununla yetinmeyip tribünde de koltuk sayısında haksızlık yapıldı. Karşı tribün tamamıyla Fenerbahçeliler'e verilirken bu tribünün yarısının bizim olması gerekiyordu. Biz de tabii ki bu konuyu federasyona şikayette bulunarak tepkimizi göstereceğiz” diye konuştu.

Türkiye Süper Kupa maçı, yarın TSİ 21.00'de başlayacak ve Show TV'den canlı olarak yayınlanacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!