Aziz Yıldırım: 'Bu kulüpte ahlaklı olanlar çalışır'

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım: Bu kulüpte ahlaklı olanlar çalışır
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 12:54

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'de düzenlediği basın toplantısında Ersun Yanal'dan Tümer Metin'e, 3 Temmuz sürecinden takım otobüsünün kurşunlanmasına kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları;

Değerli basın mensupları hepiniz hoşgeldiniz. Kamuoyuna açıklama yapmadığımız için yazılar bile yazıldı neden konuşmuyorlar diye. Başkanlar konuşmasın, yöneticiler konuşmasın Avrupa'da bu şekilde oluyor diye ifadeler kullanıldı. Türkiye'de herkes kendisine göre yorum yapıyor. Türkiye'nin iki sorunu var. Terör ve paralel yapı sorunu... Ülkemiz kötü günlerden geçiyor. O kadar yaygın hale gelmişler ki ne zaman bitecek kimse bilmiyor.

Haberin Devamı

Galatasaray maçını kazanamadık. Osmanlıspor bizim maçta iyi oynadılar ve puan alıp gittiler. Beşiktaş'a karşı kötü oynayacak diye birşey yok. Osmanlıspor, Konya'ya ve Galatasaray'a puan kaybettik. Oyuncuları yuhalayanlar ne diyecekler bişi diyemeyecekler. Ersun Yanal diye bağırıyor.

TÜMER METİN ÖRNEĞİ: 'EĞİTİM ALACAKSINIZ'
Tümer Metin biz ve Beşiktaş'ta oyuncuydu. Hasan Ali neden kırmızı kart gördüğünü bilmiyor anlatıyor kendisine göre. TFF'nin kuralı bu diye açıklama yaptık. Yorumcu olmak için eğitim alacaksınız. Her topa vuran eğitimci olamaz, teknik direktör olamaz. Kaos çıkar insanlar birbirlerini yerler. Hali Özkahya, Fenerbahçe - Beşiktaş maçı ve Beşiktaş - Sivasspor maçlarındaki yönetimine baksınlar.

Haberin Devamı

Terör kadar paralel yapınında tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Askeri ve sivil ihtilaller vardır. Bugüne kadar bu sivil hareketin bir başbakanı, müsteşarları devlet memurlarının kimler olduğu belli olmalıdır.

Aziz Yıldırım: Bu kulüpte ahlaklı olanlar çalışır
ERSUN YANAL AÇIKLAMASI!
Dün bağırıyorlar Ersun Yanal, Ersun Yanal diye... Organize edildiler gördük sonuçlarını... Bizleri arayıp biz bağırmadık diyorlar. Gayipten sesler mi geldi yani? Bilet verip organize edenler var, otobüs tutup organize edenler var. Gelecek sene kombine kartı vermek için söz verenler oyuncular ve bizim için aleyhimizde çalışmalar yapılıyor. Dün bütün kameralardan izledim ve gördüm. Ben 18 senedir başkanım ben alışkınım bunlara... Siyasi ve şahsi rant bunların hepsi var.

Haberin Devamı

Alkol alan taraftarları stada almamak için elimden geleni yapacağım. Hem emniyeti hem savcıları uyarıyorum. Lütfen insanlara bir şey olmadan önlem alın.

'TRÄ°BÃœNLER BENÄ° KIZDIRMASIN 10 SENE GÄ°TMEM'
Ersun Yanal'ı kim gündeme taşıdı. Şansal Büyüka... Ersun Yanal ben kendim ayrıldım dedi yayında. Ersun Yanal ben olduğum sürece bu kulüpten içeriye giremez. Bak bu tribünler böyle yaparlar beni kızdırırlarsa 10 sene daha gitmem. Benimle uğraşmasınlar kongreye girerim ve kazanırım.

TERÖR SALDIRISI
İstanbul'da bomba patlayacak diyorlar ve bu kulaktan kulağa yayılıyor insanların yarısı sokağa çıkmıyor. Geçen gün AVM'ye gittim yemek yemek için 2000 kişinin gezdiği Rize'de yaşanılan kurşunlanma olayının üstünden 1 sene geçmesine rağmen bir gelişme olmadı. Bu sene Galatasaray maçından önce yani maça 2 saat kala seyircisiz oynanacak dediler. Yanlış yaparsınız dedik, biz seyircili oynanmasını istedik.

Aziz Yıldırım: Bu kulüpte ahlaklı olanlar çalışır
'ERSUN YANAL BENÄ° KONUÅžTURMASIN...'
Ersun Yanal'ı antrenör yaptık ben getirdim. Fenerbahçe'den ben ayrıldım diyor. Biz seni gönderdik beni daha fazla konuşturma. Fenerbahçe'yi şampiyon yaptığımız zaman... Yanal'ı getirdiğim zaman tribünler Aykut Kocaman diye bağırıyordu. Trabzonspor'a gitti 'Fenerbahçe şike yapmadı' diyemedi. Niye diyemiyorsun... İlk devre bitiyor şuan da 64 puanımız var. Onun zamanında Fenerbahçe sezonu 75 puanla kapattı. Beşiktaş ve Galatasaray'ın puanları 54'lerde ve iki kulüp çok kötü bir sezon geçirdiler ve bizden geride kaldılar. Karabük'te 2-1 yeniliyoruz ve fark atacağımız bir maçtı. Basın Ersun Yanal'ı tenkit ediyor. Ben futbolcuları topladım Faruk Ilgaz Tesisleri'nde konuştuk. Ondan sonra şampiyon olduk. Ersun Yanal'ı tribünlerin içine mikrop gibi sokmayın beni de daha fazla konuşturmayın...

Haberin Devamı

'BU KULÜPTE AHLAKLI İNSANLAR ÇALIŞIR'
Bu kulüpte ahlaklı olan insanlar çalışır. Ben gidene kadar Fenerbahçeliyim diyorsa Trabzon'a gitmeyecekti, Galatasaray ile flört etmeyecekti. Zamanını bekleyecekti yeni gelen başkanlar onunla görüşürlerdi ama uygun davranmadı. Bundan sonra Aziz Yıldırım'ı yıkamazsınız. Bilet veriyorlar, otobüs kaldırıyorlar. Galatasaray maçı sonrası siyah Mercedes gidiyor ve Ersun Yanal lehine bağırın diyor. Bunların hepsini tespit edeceğiz. Etham Sancak sen paralel'e karşı mısın değil misin? Bizleri karalayan insanlar orada nasıl program yaptırıyorsunuz.

'YA SÄ°Z KÄ°MSÄ°NÄ°Z YA...'
Galatasaray Kulübü'nü akşam salata yapar gibi kesiyorlar. Ya siz kimsiniz ya... Sizin ne hakkınız var Galatasaray, Fenerbahçe veya Beşiktaş fark etmez böyle yorumlar yapmaya. Bunlara alet olan yöneticiler var bazıları benim arkadaşım onlara da kızıyorum. TRT'de öyle. Devletin vergileriyle bol bol paraları dağıtıp ahkam kesiyorlar. Fenerbahçeli dediğim insanlar ne biçim yorumlar yapıyorlar. Tümer Metin sen bu duyguları yaşamadın mı sahadayken? Vallahi ayıp ya... İnsanca bakmak lazım biraz olaylara.

Haberin Devamı

Spor kültürümüz yok, eÄŸitim kültürümüz yok. Aleyhimizde olaylar geliÅŸsin diye açıklama yapıyorlar. Ahmet Çakar senin akÅŸam yaptığın yani aÄŸzım dilim gitmiyor. Yapma ya iyi hakemlik yapmışsın bunları düşünerek bu topluma iyi ÅŸeyler gösterebilrsin. Bu kadar gerizekalı olunmaz ya... Çekiyorlar viskiyi televizyonda konuÅŸuyorlar. Bunların hepsi dönek yarın baÅŸka birÅŸey olsun oraya dönerler...Â

Aziz Yıldırım: Bu kulüpte ahlaklı olanlar çalışır
3 TEMMUZ KOMPLEKSÄ° PROJESÄ°
Diego, Van Persie ve Nani buraya gelmiş hala eleştiriyorlar. Başarılı olamayabilirlerdi. Gomez, Fiorentina'da tutunamadı ama Beşiktaş'ta iyi işler yapıyor. Saadettin Saran başkan olmak istiyor ama olmaz. Sen davalar açıp Fenerbahçe'den haketmediğin paraları alacaksın, Galatasaray Kulübü forması giyip yarışacaksın sonra Fenerbahçe Başkanı olacağım diyeceksin. Bu delegeler seni seçmezler... Başkan olmak isteyenler Fenerbahçe Üniversitesi'ni tamamlayacak, binalarını bitirecekler. Gebze'de 250 dönüme yakın 3 Temmuz Kompleksi'ni oraya kuracağız. Kongreye gelip bu sözleri verecekler, vermezlerse olmaz.

'BURALAR YANGIN YERİNE DÖNER'
Türkiye'de bonservis ücretlerine stopaj alınıyor. Kulüpler Birliği'nin bununla da ilgilenmesi lazım. Sow'u biz göndermedik. 17 milyon Euro'ya serbest kalıyordu ve o parayı getirdiler ve aldılar. Biz göndermedik. Robin van Persie ve Nani alehine tezhürat yapanlar onları bir daha göremezler. Ben gidene kadar stada sokmam onları yani. Gelip yanıma nağmus - şeref sözü verdiler. Üst taraflardan tribünlere talimatlar geliyormuş eğer öyle bir şey yakalarsam buralar yangın yerine döner.

'CANER ERKİN İÇİN KARAR YOK'
Caner Erkin için bir karar daha yok. Hocanın düşüncesi net olarak nedir diye sorduk. Hocamız bir kaç gün içerisinde kararını bize bildirecekler.

'MURAT ÃœLKER VE AÄ°LESÄ°NDEN ALLAH RAZI OLSUN'
Basketbolda Ülker ile anlaştık ve cidden bir ivme yakaladık. Ülker'e yaptıkları için Murat Ülker'den ve ailesinden Allah razı olsun. Ülkeye faydalı olacak işlere hep imza attı. Basket takımının kötü günleri de oldu ama o salonda karşıdakiler yok. GFB'den 30-40 kişi gidiyor ama seslerini çıkaramıyorlar.

Robin van Persie ve Nani'yi getirmek için biz ne kadar çok uğraştık. Ama bilmiyor çünkü o uyuyordu o transfer anlaşmaları yapılırken. Fenerbahçe Üniversite ilk olarak Silivri'de kurulacak daha sonra bizim yapacağımız kampüse taşınacak.

Vitor Pereira ile van Persie sarılırmasında payınız var mı sorusuna Yıldırım, 'Bizler neden kafamızda tilki gezen insanlarız. Oyundan çıkarken eline vurmasa neden vurmadı, sarılıyor neden sarılıyor? adam gitmiş sarılmış ne diyeyim neden sarıldın mı diyeyim.'

Beşiktaş'ın Robin van Persie'yi bonservis bedeli olmadan transfer edecekleri açıklaması sorusu için, 'Biz kazıklandık biz kazık yemeye alıştık zaten. Onu söyleyen kişinin oyuncusunda da aynı sorun var. Siz bir araştırın göreceksiniz' dedi.

Aziz Yıldırım Volkan'a talimat veriyormuşum yok öyle yok böyle. Bunlar boş işler ben 18 senedir başkanım. Oyuncuyla muhattap olup arkadan başka işler yaptırmak Volkan değerli, karakterli ve iyi bir Fenerbahçelidir. Yemekteydim telefon geldi Volkan stadı terk etti acilen geri dönmesi lazım yok Milli Takım UEFA'dan ceza alabilir dediler. Hasan Çetinkaya ve Emre'yi aradım neredeyse bulup götürün geriye dedim. Fatih Terim arabasını veriyor haberi var yani Volkan'ın gittiğinden. Bu konu çok uzadı 'Sen iyi kaleci değilsin bizim sana ihtiyacımız yok' deyin bitsin gitsin yani. Milli Takım kötü giderse faturası kime çıkacak... Atilla Gökçe konuşuyorlar hepsi aynı şekilde yazıyorlar ya bırakın bu işleri.

'BEŞİKTAŞ'A GİTMEK İSTEYEN GİDER'
Kulüpler UEFA kriterlerini uygulamak için bütçelerini ben yönetim olarak ayrılınca bizden sonra gelenler büyük sıktılar yaşarlar. Yoksa biz veririz sen kaç istiyorsun 2 milyon olmaz ben seni çok seviyorum sana 4 milyon diğerine 5 milyon dağatalım paraları. Türkiye'de kazanılan paralar hiç bir yerde kazanılmıyor.  Yabancılar zaten bu yüksek ücretler yüzünden geliyorlar buraya. Sözleşmesi biten oyuncularla Trabzonspor maçından sonra ufak ufak oturup konuşacağız anlaştıklarımız Beşiktaş istiyormuş, istiyorsa gider ne yapayım. Geçmişte gitmedi mi? Gelmedi mi? olur böyle şeyler. Tümer Metin Beşiktaş'ın kaptanıydı bize gelmedi mi, geldi. Yani transfer bunlar olabilir.

'KURÅžUNLANMASAK ÅžAMPÄ°YONDUK'
Ersun Yanal ve Aykut Kocaman benim dönemimde gelemez ama benden sonra gelebilirler. Rize olmasaydı biz geçen sene şampiyonduk. Otobüse kurşun sıkılıyor otobüs devrilecek ve ölümle karşı karşıyasınız. Avrupalısınız buraya gelmişsiniz sonra neler oluyor. Seni göndereyim 10 gün doğuya geldiğinde travma yaşarsın. Kimin yaptığı belli değil devlet bulamıyor yani. Ardından Mehmet Topal'ın arabasına ateş ettiler.

Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, İsmail Kartal 5 tane Fenerbahçe'nin çocuğunu ben bu kulüpte hoca yaptım. Başka kimse yapamaz. Herkese teşekkür ediyorum. Herkes bu ülke için bir şey yapsın terör ve paralel yapıyla hepimiz savaşalım.

BAKMADAN GEÇME!