Aziz Başkan artık dinlenin!!!

FENERBAHÇE geçen yılın son maçında şampiyonluğu kaybetti. "Kaybetmesi isteniyor" dendi.

Ülkede "Kurulu futbol düzeni" öyle istiyordu. Tam bir yıl sonra... Nisan bitip mayıs gelirken Fenerbahçe’nin karşısına yine Denizlispor çıktı. Ama bu kez Saracoğlu’nun yeşil halısının üzerinde toz yoktu. Kale arkaları, taç çizgisinden ileri geri uzanan düzlükler tertemizdi. Fenerbahçe 2-0 öndeyken, iki gol yiyiverdi. Gollerde ’Beyaz Pele’ Zico, kulübenin demirine sırtını dayamış öyle seyrediyordu, takımının halini...

Fenerbahçe sezon sonlarında eli ayağı tutmaz hale geliyor. Bu hastalığın adı geçen yıl konmuştu: "Stres"... Hadi geçen yıl Dereli, maçın 16 dakika durmasına, sahanın çöplüğe dönmesine göz yummuştu. İyi de bu sezon ne oldu? Şurası gerçek ki; Fenerbahçe’yi bu aylarda stres yiyip bitiriyor. Denizlispor bu fırsatı kaçırmadı.

Fenerbahçe’nin, kadrosu işini bilen teknik direktörün elinde -örneğin Daum- bu oyuncu zenginliği ile şampiyonluğu haftalar öncesinde ilan ederdi.

Yönetimin malı mı?

Şimdi elde son kalan maçlar... Fenerbahçe sermayeden yiyen tüccar, habire veriyor.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi; sezonun en kritik haftalarında kulüp karmakarışık. İçeride gerginlik, dışarıda öfke. Kupa kapısı kapandı ya. Ertesi gün medyaya haberler yağdı: "Fortis Türkiye Kupası’na gelecek yıl genç takımla katılacağız" Asbaşkan Mosturoğlu herhalde yönetimin görüşünü televizyonda açıklıyor ve Türkiye’yi ayağa kaldıran bir açıklama daha geliyor: "Ligden çekilmemiz konusunda taraftarımızdan 100 bin faks ve mail geldi." Orası yönetimin malı mı? Anadolu’da özel turnuvalar düzenleyip, faaliyete devam edeceklermiş. 100 yıllık tarihi mirasa saygısızlıktır bu.

Böyle bir ortamda takımdan daha ne beklersiniz? Aziz Yıldırım yönetimi, Futbol Federasyonu’ndan şikayetçidir. Çok canı yanmıştır. Ama bunun yolu önüne gelene çatmak, kulübü zaafiyete düşürmek değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Futbolun kurumları, mahkemeleri vardır.

Ulusoy Federasyonu futbolu yönetemez hale geldi. F.Bahçe’yi kurumsal devrim yaratarak rakiplerinin 10 yıl ötesine taşıyan Aziz Yıldırım da zorlanıyor.

Aziz Başkan artık dinlenmeli. Kulübün başında kalacaksa, futbolu uzmanlarına teslim etmeli. F.Bahçe Kulübü ve Türk sporuna kazandırdıkları ile Fenerbahçe’nin başında hep yeri olacaktır.

100 yıl onunla bütünleşmiştir.

KINIYORUM

F.BAHÇE-Denizli maçında bazı kameraların kablolarının kesilerek parçalanması yüz kızartıcı saldırıdır. Halkın haber alma özgürlüğüne karşı işlenmiş suçtur. Şiddetle kınıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları