Ayvalık'ta hatim indiren öğrenciler altınlarla ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta hatim indiren öğrenciler altınlarla ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 17:45

Ayvalık'ta hatim indiren öğrenciler altınlarla ödüllendirildi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Kur'an Okuma Kursu'na katılan ve hatim indiren öğrenciler aileleri tarafından altınlarla ödüllendirildi.

Ayvalık'ın kırsal Beşiktepe Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen Kur'an Okuma Kursu'nu başarıyla bitiren ve hatim indiren öğrenciler aile ve akrabaları tarafından altınlar ile ödüllendirildi. Kursa katılan 30 öğrenciden 14'ü hatim indirerek kurstan başarıyla mezun olurken, aileleri çocuklarına 8 bin 500 lira olan beşibiryerde, 4 bin 300 lira olan ve ‘kafalı’ altın, tanesi 1800 lira olan tam altın, 900 liralık yarım altın ve 435 lira olan çeyrek altınları takarak ödüllendirdi. 

Kur'an kursu'nun 2 ay sürdüğünü belirten Beşiktepe Camii İmamı İsmail Galaba, kursa 30 öğrencinin katıldığını belirtti. Kursu bitiren öğrencileri kutlayan Galaba, "14’ü bugün hatim indirdi. Bir hafta daha devam edeceğiz. Amacımız küçük yaşta çocukların kuran okumalarını sağlamak. Attığımız temellerin de sağlam olmasına vesile olmaktır”dedi. 

Beşiktepe Mahallesinde öğrenci aileleri tarafından el birliği ile hazırlanan ve yöreye has tadlardan oluşan geleneksel hatim yemeğinde, keşkek, pilav, irmik tatlısı ve soğuk içecekler de camii bahçesinde davetlilere ikram edildi.

Hüsnü EVREN/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!