Aynı hastalıkla ikinci evlat acısını yaşamamak için yardım bekliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Aynı hastalıkla ikinci evlat acısını yaşamamak için yardım bekliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 19:21

Aynı hastalıkla ikinci evlat acısını yaşamamak için yardım bekliyorlar

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA'da, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası olan 4 yaşındaki çocuğunu kaybeden Ahmet Dirican, aynı hastalığa yakalanan 6 aylık bebeğinin tedavisi için gerekli olan, ancak fiyatı 100 bin doları aşan ilacın temin edilmesini bekliyor.
2011'de evlenen Ahmet ve Nurcan Dirican çiftinin 2012'de dünyaya gelen Ramazan adı verdikleri oğullarına 'gevşek bebek sendromu' olarak bilinen ve bir tür kas hastalığı olan SMA Tip 1 tanısı konuldu. Hareket edemez hale gelip yatağa mahkum olan ve solunum sorunu nedeniyle makineye bağlanan küçük çocuk, geçen yıl yaşamını yitirdi.
Evlat acısıyla yıkılan Dirican çiftinin şimdi 6 aylık olan Abdülkadir adlı çocuklarına da 10 gün önce SMA tanısı kondu. Aynı hastalık nedeniyle çocukları Abdülkadir'i de kaybetmek istemediklerini belirten Ahmet Dirican, "Bu hastalığın tedavisi için gerekli ilaç 2016'da Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kullanılmaya başlandı. Tek doz fiyatı 100 bin doları aşıyor. Bu ilacın Türkiye'ye getirilmesini istiyoruz. Bu çocuğumu da kaybetmek istemiyorum. Biri sesimizi duysun lütfen" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!