Ayının saldırdığı balıkçılar: Vurulmasa bizi öldürecekti

Güncelleme Tarihi:

Ayının saldırdığı balıkçılar: Vurulmasa bizi öldürecekti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 15:38

Ayının saldırdığı balıkçılar: Vurulmasa bizi öldürecekti

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA) - KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde, kanyon içindeki derede balık avlarken ayının saldırısı sonucu yaralanan 42 yaşındaki Ahmet Avcı ve 25 yaşındaki Cevat Uysal, "Arkadaşlarımız ayıyı vurmasaydı bizi öldürecekti" dedi.
Karapınar Köyü yakınındaki Sırçalı Kanyonu'ndan geçen Moğol Deresi'nde dün balık avlayan Cevat Uysal ve Ahmet Avcı, arkalarından gelen ayının saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Uysal ve Avcı, derenin diğer noktasında balık avlayan 4 arkadaşlarının av tüfeği ile ayıyı vurup telef etmeleri sonucu ölümden döndü.
Karabük Eeğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Uysal ve Avcı, hayati tehlikeyi atlattı. Sağlık durumları iyiye giden Uysal ve Avcı, yaşadıklarını anlattı.
'SUYUN ALTINA YATTIM'
Cevat Uysal, arkalarından gelen ayının önce Ahmet Avcı'nın 6 yaşındaki oğluna hamle yaptığını, çocuğu ayının pençelerinden çekip aldığını belirterek şöyle konuştu:
"Ben çocuğu alınca ayı bana saldırdı. Altına yatırdı. Yüzümden kapacaktı. Ben suyun altına yattım. Bu sefer bacağımdan kaptı. Bacağımdaki et parçalarını kopardı, ağzıyla atarken gördüm. Ellerimle ayırmaya çalıştım. Ahmet ağabey baltayla vurunca ayı beni bırakıp ona döndü. Ayağa kalkar kalkmaz yere düştüm. Arkadaşlarımız vurmasaydı ayı bizi öldürecekti. Bacağımda kaslar parçalanmış. Sağ bacağımda kaval kemiğinde parçalı kırık var. Her sene balık tutmaya gittiğimiz yerdi. Bu zamana kadar hiç ayı görmemiştik. Bundan sonra 'Balık altın oldu' deseler yine de gitmem oraya."
'BİZİ TAKİP EDİYORMUŞ'
Ahmet Avcı ise hayatında ilk defa balık tutmaya gittiğinde bu olayı yaşadığını söyledi. Avcı şöyle dedi:
"Dere boyunda 200- 300 metre ilerledik. Ayı bizi takip ediyormuş, biz görmedik. Durduğumuz dere kenarında ayı Cevat Uysal’ın üzerine atlayarak yıktı. Onu öldürüyordu. Elimdeki küçük baltayla aynın sırtına vurdum ama bırakmadı. Baltayı ayının sırtına saplayınca bana döndü. Beni altına aldı. Elimi, bacağımı çeneledi. Başımda yara var. Bacağımı parçaladı. Arkadaşlarımız av tüfeğiyle ayıyı vurdu. Eğer vurmasalardı ayı beni öldürecekti."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!