Ayhan'ın becerisi

Güncelleme Tarihi:

Ayhanın becerisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 1999 00:00

Serdar ULUER
Haberin Devamı

Bölücübaşının yakalanmasının sevinci 19 Mayıs Stadı'nın tribünlerini bayram yerine çevirmişti maç öncesi. Beşiktaş ve Ankaragücü'nün Türk bayrağı ile sahaya çıkmaları her iki takım seyircisini daha da ateşledi. İşte bu ortamda başlayan mücadelede ise aynı hırs ve istek yoğunluğu yoktu. Amokachi'siz Kara Kartal, klasını konuşturup ilk maçta istediğini aldı. Kupa beyi unvanını tarihin tozlu yaprakları arasında bulup çıkarmaya çalışan sarı lacivertliler ise bir kez daha taktik hatasının kurbanı oldu.

Beşiktaş savunmasında Rahim, tüm açıkları çok iyi kapattı. Ali Eren ve Alpay risksiz oynayarak görevlerini hatasız yapmaya çalıştı. Onların önündeki ikili Hikmet ve Tayfur da basit oynayıp forvetin arkasında serbest oynayan Ayhan'la her topu buluşturmaya gayret etti. Böyle olunca da oyunun tüm kaderi Ayhan'ın ayaklarına yığıldı. ‘‘Sarı fırtına’’ kaygan zeminde Ertuğrul ve Oktay'ın yarattığı boşluklara maç boyu depar atıp durdu. Sonunda öyle enfes pas verdi ki, Oktay'a sadece golü atmak kaldı.

Ankaragücü her zamanki Yılmaz klasiğinin esiriydi. Müthiş libero (!) aldığı her topu 40-50 metre vurarak sözde, forvetlerini rakip savunmanın arkasında buluşturmaya çalıştı. Tıpkı Samet Aybaba gibi bu soruna bir çözüm bulamayan Mitroviç geri dönen toplarla oyunun kendi sahasına yığılmasını kabullendi. Belki düşüncesi Hakan Keleş ve Coulibaly ile hızlı hücumdu, ama Kemalettin'i oyuna sokmakla kendi sonunu hazırladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!