Ayhan Bermek yola çıkıyor

AYHAN Bermek, Futbol Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını koydu.

TSYD’de üzerine yönelen kamera ve gözler önünde bir kez daha yola çıkışının temel nedenini şöyle açıkladı: "Bilim, Ahlak ve Adalet için... Yalnızca başkanlığa değil, Türk futbolunun geleceğine, ilerlemesine, ahlakına adayım. Temiz futbola, ekonomik ve sportif başarıların istikrarına ve devamına adayım."

Futbol kamuoyunun karşısına üçüncü defadır çıkıyor Bermek: "Bunun için seçimi kaybettiğim günden beri çok temkinliyim. Türk futbolu hak ettiği yere gelecek. Vereceğim mesaj; kimse kapalı kapılar ardından başkanlık seçiminin entrikalarını çevirmesin. Ben buradayım."

İşte Türkiye böyle bir sürece giriyor. Ayhan’ın bu üçüncü seferi. Federasyonlardaki görevlerinden, Milli Takım Sorumluluğuna kadar çok şey gördü, çok şey yaşadı. Şimdi çok karmaşık bir dönemde, federasyonun önderliğine soyunuyor.

Futbolun geleceğini tartışanlar içinde her tür kişi var. Seçkinler, delegeler, delege avcılar, maceraperestler... Çünkü Futbol Federasyonu Başkanlığı, futbol dünyamızın en yüce makamı demektir. İki kale arasında top oynamanın ötesinde... Futbol; eğlence, gösteri ve şenlik. Hepsi doğru ama bir de tehlikesi var bu işin. Futbolun getirdiği nimetlere açık olması. Para, şöhret gibi heves ve güçlere sahip olabilme hırsı... Çünkü yeşil sahaların altı da, üstü de para. Bir federasyon başkanı para ile rahat rahat oynayabiliyor. Çünkü özerklik futbol oyununu çok para kazanılır, çok harcanır bir düzeye getiriyor, özellikle de bizde!

Haluk Ulusoy cesur bir başkan. Fazlasıyla cesur. "Milli Takım Avrupa Kupası’nda final oynamazsa beni yerimden edenlerden hesap sorarım" diyor. Kime karşı? Medyaya, kurulu düzene ve muhaliflerine karşı... Hiç hesap vermeden, hesap sormak... Olur mu? Oluuur. Bizde olur. Ankara’daki genel kurula gelen FIFA temsilcileri, kafaları karıştırdı. Rahatsızlık yarattı. Memur maaşlarına karışacak kadar ileri giden IMF müfettişlerini bize hatırlattı. Yoksa futbolda IMF devrine mi giriyoruz?

Bermek ne yapmak istiyor?

Ayhan Bermek işte bu iç ve dış baskılara karşı çağdaş bir federasyon kurma amacıyla yola çıkıyor. Yüklendiği görev ağır. Ne yapmak istiyor? Güven, başarı ve itibar programı. Önce güven.

Yeni yönetim anlayışı: Adil, tarafsız, şeffaf, demokratik yönetim.

Kaynak artırımı: Daha büyük gelir pastası.

Tarafsızlık: Bütün Kulüplerin Federasyonu.

Nabız yoklamalarında Ayhan Bermek’e büyük sempati var. Ona, futbolun itibarını geri getirecek gönüllü gözü ile bakılıyor. Çünkü bıçak kemiğe dayanmış. Futbolumuz yönetilemez hale gelmiştir. Artık, taraf olmak durumundayız. Ben, federasyon seçimlerine katılsam oyumu Ayhan Bermek’e verirdim.
Yazarın Tüm Yazıları