Aydınlar aday olur mu?

Voleybolda yaptıkları ile puan toplayan Mehmet Ali Aydınlar’ın bu kez başkanlık yarışına soyunacağı konuşuluyor. Üyeler de çok adaylı kongreleri özlemiş gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’de Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde çok adaylı kongreler fazla yaşanmadı. Sadece geçtiğimiz sene yapılan kongrede Şadan Kalkavan aday oldu o kadar. Ancak 2012 yılında yapılacak olağan kongre hiç de o kadar sessiz sedasız geçeceğe benzemiyor. Yıllardır Fenerbahçe camiasının ilk adaylar arasında gösterdiği bir isim var. “Bir gün mutlaka başkan olmalı” denilen bir isim; Mehmet Ali Aydınlar. Her kongre öncesinde aday olması beklenen Aydınlar’ın tek şartı vardır, “Yıldırım aday olmaz ise seçimlere girerim.”
Duyumlar farklı
Ancak bu aralar sarı lacivertli camiadan aldığım duyumlar çok farklı. M.Ali Aydınlar, 2012’de yapılacak olan seçimlerde şartlar ne olursa olsun adaylığını koyacakmış. Kulaktan kulağa konuşulanlar bunlar. Bu dedikoduları fısıldayanlar, “Voleybol şubesi adına yaptıkları da puanını oldukça arttırdı Aydınlar’ın” demeyi de ihmal etmiyorlar. Henüz erken belki ama çok adaylı kongreleri üyeler de özlemiş gibi gözüküyor.
Çünkü bazı gruplar toplantı üstüne toplantı yapıyorlar. Kalabalık ve ünlü isimlerin oluşturduğu “Konuşan F.Bahçe Platformu” adı altında Fenerbahçe’nin geleceğini tartışan bir grup var örneğin. Önümüzdeki günlerde bu ekip daha çok katılım ile bu oluşumu güçlendirip, plan ve projeleri ile ilgili bilgi de vermeye başlayacakmış.

Haberin Devamı

EĞİTİM: F.Bahçe Üniversitesi

TESİS konusunda Başkan Aziz Yıldırım ve yönetiminin eline kimse su dökemez bu kesin. Topuk yaylası projesi hızla devam ediyor. Ataşehir’de yapılan basketbol sahası yapımı da hızla sürüyor. Ancak tesis çalışması son bulmuyor. Yeni hedefler de var. Önümüzdeki sene Kenan Evren Lisesi’nin bulunduğu bölgeye inşa edilecek olan tesis için kollar sıvanacak. Ardından da yıllardır hayalleri süsleyen Fenerbahçe Üniversitesi çalışmaları başlayacak. Kayışdağı mevkiinde bulunan Fenerbahçe Koleji’nin arazisi 50 dönüm. Bu araziye Fenerbahçe Üniversitesi yapılacak. Hem de son inşaat teknolojisi ile. Kolej, Fenerbahçe Dereağzı tesislerinin bulunduğu alana, altyapı tesisleri de Alemdağ’da alınan 500 dönümlük araziye taşınacak. Tesis konusundaki atılımlar şimdilik bu kadar gözüküyor. Futbol takımının da başarısı beraberinde gelse, bu tesislerin anlamı çok daha büyüyecek aslında.

Haberin Devamı

TRANSFER: İngiltere’ye kaçtı ama...

F.BAHÇE’NİN alt yapısında bir yıldız adayı var. Mehmet Topçu... 1993 doğumlu bu genci, bir menajer ailesini de ikna ederek apar topar İngiltere’ye götürdü. Premier Lig takımlarından Manchester City ve Newcastle ile görüşmeye. Ama menajerin hevesi kursağında kaldı. Çünkü durumdan haberi olan Fenerbahçe Kulübü yetkilileri devreye girdiler ve genç futbolcunun ailesi ile konuşup ikna ettiler. Mehmet Topçu sadece birkaç günlük İngiltere macerasından sonra Fener’e döndü. Ancak bu olay son günlerde tartışılan menajerlerin, genç futbolcuları nasıl kandırdıklarını gösteren çok önemli bir göstergeydi. Neden mi?
İşte nedenleri:
FIFA talimatnamelerinin 19. maddesine göre 18 yaşından küçük olan bir oyuncunun “küçük çocukları koruma” maddesi uyarınca yurt dışına transfer yapması yasak. Bu şart ancak ailesinin zorunlu nedenlerle o ülkeye yerleşmesi halinde ortadan kalkıyor.
İngiltere’de Avrupa Birliği ülkeleri dışında futbolcu transferi çok ciddi şartlara bağlı. Alınacak oyuncunun son yıl A Milli takım maçlarının yüzde 70’inde oynamış olması gerekiyor.
Daha önce kendi reklamlarını yapmak isteyen bazı menajerler Batuhan Karadeniz ve Abdulkadir Durmaz gibi oyuncuları İngiltere’ye götürmüş ancak bu transfer şartlarını yerine getiremedikleri için oyuncular geri dönmek zorunda kalmışlardı.

Haberin Devamı

ÖNCELiK: Futbol, tesis ve haber

AHMET Ercanlar ile birlikte Fenerbahçe resmi sitesinde küçük bir arama yaptık. Bu sitede yer alan haberleri branşlara göre taradık. İlk sırayı her zamanki gibi futbol alıyor. Futbolun ardından en çok haberleştirilen konu ise oldukça ilginç. Hayır düşündüğünüz gibi basketbol ya da voleybol değil. Tesisleşme. Haber sayısından yola çıkarak bir değerlendirme yapmak gerekirse, Fenerbahçe’nin ilk önceliği futbol, ikinci önceliği ise tesisleşme olmuş. Diğerleri mi?

5.594 : Futbol
2.530 : Tesis
2.379 : Basketbol
1.073 : Voleybol
473 : Boks
371 : Atletizm
318 : Kürek
292 : Masa Tenisi
269 : Yelken
415 : Yüzme

TRİBÜN: Saracoğlu Stadı’nın koridorları büyüyor

Haberin Devamı

F.BAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı’nın, Maraton Tribünü tarafında yaşanan sıkıntı ortadan kaldırılıyor. Locaların bulunduğu bölümlerde koridorların dar olmasından ötürü bir çok taraftar sıkıntı yaşıyordu. Tuvaletlerin de aynı bölgede olması nedeniyle ciddi sıkışıklıklar ve tartışmalar çıkıyordu. Yönetim bu konunun üzerine hemen eğildi. Projeler çizildi ve devre arasına kadar bu sıkıntı giderilecek. Koridorlar genişletilecek ve rahat dolaşım sağlanacak.

Yazarın Tüm Yazıları