Aydın'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Aydından kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 14:24

- Nazilli'de meyve ağaçlarını budama kursuyerlerine sertifikaları verildi

Haberin Devamı

AYDIN (AA) – Nazilli’de Meyve ağaçlarını budama kursunu tamamlayan 21 kursiyerin sertifikaları törenle verildi.

İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, Çaylı Mahallesi'nde, İlçe Tarım Müdürlüğü, İşkur Müdürlüğü, Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenlenen ve 11 gün süren kursa 21 kursiyer katıldığını söyledi.

Nazilli İşkur Müdürü Şahin Altınkurt da genç çiftçilere teknolojide yaşanan yeniliklerin öğretilmesi ve uygulanmasını amaçladıklarını belirtti.

Törene katılan AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç’da, “Biz tüm Türkiye’de yaşayan insanlarımıza organik ve ilaçsız doğal ürünler sebzeler meyveler yedireceğiz. Bu kendi bölgemizde yetiştireceğimiz bu ürünlerimizi pazarlayarak ilçemize ekonomik bağlamda katkı sağlamaya çalışacağız. Budama kursumuzu başarı ile tamamlayan 21 arkadaşımız hem kendi bölgemizde bulunan ağaçlarımızı budayacaklar, hem de bu arkadaşlarımız başka bölgelere giderek ağaç budayıp para kazanma imkanı bulacaklar" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından kursu bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

- VakıfBank'tan çiftçilere kredi olanağı

Vakıfbank ile Aydın Koçarlı Bağarası Sulama Birliği arasında imzalanan protokol ile birlik üyesi çiftçiler, her türlü tarımsal faaliyet ihtiyaçlarını kendilerine özel kredi paketlerinden yararlanabilecek.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, tarım bankacılığı alanındaki çalışmaları kapsamında Vakıf Bank'ın son olarak Aydın Koçarlı Bağarası Sulama birliği ile bir kredi protokolü imzaladığı belirtildi.

Açıklamada, birlik üyesi çiftçilerin, araziden makine donanımına kadar her türlü tarımsal faaliyet ihtiyaçlarını VakıfBank kredileri ile uygun koşullarda karşılayabilecekleri, ayrıca çiftçilere danışmanlık hizmetinin de sunulacağı belirtildi.

- Aydınlı kadınlara mikrokredi desteği

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) kapsamında Mikrokredi Aydın Finans Bölge Müdürlüğü dar gelirli kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkan sağlamaya devam ediyor.

Mikrokredi, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla Bölge Finans Müdürü Demet Pilevneli, 5 yılda 12 bin 321 kadına, 22 milyon lira kredi verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Pilevneli, Germencik'te kadınların katıldığı toplantıda vakfın mikrokredi desteğini anlattı.

Altı yıldır faaliyet gösterdiklerini kaydeden Pilevneli "Kadınlara sadece para vermek yetmiyor. Onlara bu işi nasıl yapılabiliri de anlatıyoruz. İlçede 100 üyemiz var. Bu halkayı iş adamlarına ve farklı kesimleri de içine alarak büyütebiliriz. Önemli olan o ışığı yakalayabilmektir. Kadınlar bizim her şeyimizdir. Çalışan kadınları yüreklendirmek bizim vazifemi o nedenle buradayız" dedi.

İş adamlarından destek beklediklerini ifade eden Pilevneli, Mikrokredi Finans Müdürlüğü olarak beş ilde şu an kadar 12 bin 321 kadına, 22 milyon lira kredi verdiklerini, Aydın ili olarak ise 4 milyon 636 bin lira para dağıttıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!