Aydın'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Aydından kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 14:03

- "Talasemi Farkındalığı" paneli

Haberin Devamı

AYDIN (AA) - Aydın Talasemi Dayanışma Derneği ile Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine yönelik "Talasemi Farkındalığı" paneli düzenlendi.

Nazilli'de gerçekleştirilen panelde, İç Hastalıkları Uzmanı ve Hematoloji Uzmanı Dr. Şükrü Yenice ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Çocuk Hematolojisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Aral sunum yaptı.

Konuşmacılar, Talasemi (Akdeniz Anemisi) hastalığının halk sağlığı bakımından önemini, kalıtsal olarak nesilden nesile geçen hastalığın nasıl ortaya çıktığını, hastaları bekleyen zorlu hayatı, hasta çocuk doğumlarının önlenmesi için neler yapılması gerektiğini, bu konuda Aydın genelinde verilen mücadeleyi ve mücadelede sağlanan başarıyı slayt gösterimleri ile anlattılar.

Haberin Devamı

- Nazilli Belediyesinden "Engelsiz Yaşam" projesi

Nazilli Belediyesi "Engelsiz Yaşam" projesi ile engelli vatandaşların hayata tutunmalarını sağlayacak.

Projenin özel amacının, düzenlenecek bilgilendirme bilinçlendirme ve medya faaliyetleri ile engelli bireylere karşı ön yargıları gidermek olduğunu belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 3. derece ve daha az özür oranına sahip 18-35 yaş arası 120 engelli bireyin, mesleki ve kişisel niteliklerini arttırarak işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılmasını sağlamak istediklerini ifade etti.

Alıcık, "Yaşanılan sorunların çok boyutlu olduğu açıktır. Bu nedenle de sorunların aşılabilmesi yönünde bir mücadele verilmesi gereklidir ve bu mücadele hep birlikte yapılmalıdır. Engellilik, her dönemde ve her toplumda pek çok kişiyi yakından ilgilendiren önemli konulardan biridir. Projemizin amacı, engelli bireylerin sosyal entegrasyonları ile istihdam edilebilirliğinin, istihdam ve işgücüne katılım oranlarının arttırılmasına katkıda bulunmaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!