Aydın ve Erzincan'da FETÖ/PDY operasyonu: 5 gözaltı (2)- yeniden

Güncelleme Tarihi:

Aydın ve Erzincanda FETÖ/PDY operasyonu: 5 gözaltı (2)- yeniden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 16:56

Aydın ve Erzincan'da FETÖ/PDY operasyonu: 5 gözaltı (2)- yeniden

Haberin Devamı

Sayın Yazıişleri Müdürlerinin dikkatine
'Aydın'da FETÖ/PDY operasyonu: 10 gözaltı' başlıklı haber kaynağından yapılan düzeltmeler nedeniyle yeniden geçildi.
-----------
YENİDEN

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)- AYDIN ve Erzincan'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda toplam 10 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu, bunlardan 5'inin yakalandığı bildirildi.
Aydın'da ihracat yapan firmalardan 'şahit' adı altında alınan kuru incir numunelerinin paralel yapıya 'himmet' adı altında dağıtıldığı yönündeki ihbarlar üzerine Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir süre önce soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, incir ihracatı yapan bir firma yetkilisinin ifadesine başvuruldu. Firma yetkilisinin ifadesinde yılda 60 parti ürün ihraç ettiğini ve her parti için 30 kilogram kendisinden numune alındığını, bu numune içerisinden 'şahit numune' adı altında alınan numunelerin iade edilmediğini söylediği öğrenildi.
Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü ile yapılan çalışmalarda 2009 ile 2016 yılları arasında yaklaşık 16 bin 800 kilogram incirin kayıp olduğu, alınan numunelerin firmalara iade edilmediği tespit edildi. Kayıp olan ve iade edilmeyen incirlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü görevlileri tarafından himmet olarak Paralel Yapı'ya bağlı yurtlara, ışık evlerine dağıtıldığı öğrenildi. Bunun üzerine savcılığın talimatıyla Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik bu sabah operasyon düzenledi. Erzincan ile eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü Şube Müdürü A.S., Kontrol Şube Müdürü F.A., İ.Ö ve E.Y. Aydın'da, B.B ise Erzincan'da gözaltına alındı. Operasyon kapsamında adreslerinde bulunmayan M.A.K., S.B. Y.B., S.Ö ve İ.K.'nin arandığı bildirildi. Gözaltına alınan 5 kişinin polisteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!