Aydın’ın 100 yıllık sorunlarını çözdük

2004’te AKP’den seçilen, daha sonra Demokrat Parti’ye geçen Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, 100 yıllık alt yapı sorununu çözdüklerini söyledi. Ortekin ile çalışmalarıyla hedeflerini konuştuk.

Aydın da son 5 yılda neler yapıldı?

- Göreve başladığımda alt yapı sorunu çözülmez durumdaydı. Alt yapıya büyük önem verdik. Şu anda diyebilirim ki Aydın merkezinin 100 yıllık alt yapı sorununu çözdük. Alt yapı yeniden yapılandırıldı. Yeni yeşil alanlar kazandık. Engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Onlar için de bir dizi alt yapı çalışması gerçekleştirdik. Belediyelerin çalışma alanı içinde sadece alt yapı hizmetleri yok. Bizim için her bireyin önemi var. İnsanların ihtiyaç duydukları hizmetleri sunamazsak zaten görevimizi yapmamış sayılırız. Zaten hep halkın içindeyiz. Çözümü de halkla buluyoruz. Bir teleferik projemiz var. Bu proje ile Aydın merkezinde turizm gelişecek.

Gelecekteki projeleriniz nedir?

- Sosyal projelere önem vereceğiz. Örneğin kadın sığınma evleri gibi. Geçmiş beş yılda bu konuda bir hayli yol kat ettik. Şimdi projeyi geliştirmek istiyoruz. Bu konuda değişik semtlerimizde eğitim çalışması da yapıyoruz. Ayrıca kültür hizmetlerimizi de hayat geçirdik. Aydın folklor yapısıyla ünlü bir kenttir. Kurtuluş Savaşı’na katkısı büyüktür. Buradan yola çıkarak Aydın’ı daha fazla tanıtacağız. Aydın, Ege Bölgesi’nde motor güç görevini üstlenen il olacaktır. Halk sağlığına önem veriyoruz. Halk sağlığında Avrupa Birliği normlarının çok üzerindeyiz. Ayrıca bir gölet projemiz var. Bu alan hem gezinti, hem de halkın nefes alabileceği bir alan düzenlemesi olacak. İzmir Buca’dakinden daha iyi olacak. Kentimizdeki üniversite öğrencilerine de önem veriyoruz. Aydın’ın üniversite kenti olmasını istiyoruz. Bin öğrenci kapasiteli yurt, yaşamsal olarak hazır. Basına da önem veriyoruz. Basın sitesi de önümüzdeki dönemde hizmet girecek ve Aydın’da ne oluyorsa aynı dakikada Türkiye’de ses getirecek. Tüm bunlar sosyal belediyecilik hizmetleri arasında yerine alacak.

Geçen seçimde başkan oldu

1942 yılında Antalya’nın Akseki ilçesinde dünyaya gelen İlhami Ortekin, İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra Aydın ilinde ticaretle uğraşan Ortekin 2004’te belediye başkanı seçildi.
Yazarın Tüm Yazıları