Ayder Yaylası'nda sağlıklı yaşam yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Ayder Yaylasında sağlıklı yaşam yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 11:05

Ayder Yaylası'nda sağlıklı yaşam yürüyüşü

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/ÇAMLIHEMŞİN, (Rize), (DHA) - RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası'nda, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında tulum eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Rize Valiliği ve Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonu ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Ayder Yaylası'nda Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında tulum ve Türk bayrakları eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Halk sağlığı koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılarak farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüşte 2 kilometre boyunca tulum ve Türk bayrağı eşliğinde hareketli yaşamı teşvik için yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe,  Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar  katıldı.

Yürüyüşün ardından Gelintülü şelalesinde katılımcılara sağlıklı beslenmeyi teşvik için su ve elma ikram edildi. Sağlıklı yaşam ve organ bağış aracı eşliğinde açılan stant ile halka yönelik dağıtılan sağlık temalı broşürler eşliğinde sağlıklı beslenme, diyabet, prostat kanseri, meme kanseri, gaitada gizli kan, karbonmonoksit testi konularında çeşitli sağlık taramaları ve bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca akılcı ilaç kullanımı konusunda da vatandaşların farkındalık kazanması için çalışma yapıldı. Rize Arama Kurtarma Ekibi(RİKE) de etkinlik alanında trekking yürüyüş teknikleri hakkında katılımcılara dağda yürüyüş teknikleri hakkında eğitim verdi. Tulum eşliğinde hareketli yaşamı desteklemek için horon gösterimi yapılan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ÇAYKUR çay ikram aracı eşliğinde vatandaşlarımıza çay ikramı yapıldı. 

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihlerinde Halk Sağlığı Haftası kutlanmakta olduğunu belirterek, "Bu haftanın  amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır." dedi.

Tepe, halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini söyleyerek, "Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler, etkinlikler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır." diye konuştu.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!