Ayaklara yaz geldi

Yüksek, daha yüksek, en yüksek... Topukların hızla yükseldiği yeni sezonda gözler doğal olarak ayaklara odaklanıyor. Siz siz olun, ayak bakımınızı ihmal etmeyin!

Haberin Devamı

Yaz boyunca çorapsız giydiğimiz ayakkabılarla yürümek, bazen acı verici olabiliyor. Bu yüzden, mümkün olduğunca ayakları dinlendirmek gerek. Uzmanlar yorulan ayaklarda özellikle kan dolaşımını ve topuklardaki refleks bölgelerini harekete geçirmek için bacakları yükseğe kaldırmak
gerektiğini belirtiyor.

Ve tabii bir de masaj var

Uzun bir ‘yüksek topuklu gün’ün ardından ayaklar masajı hak ediyor. Bunu da en kolay oturur pozisyonda ayak ayak üstüne atarak yapabilirsiniz.
Öncelikle hafifçe yağladıktan sonra bir elinizi yumruk yapın. Yumruk yaptığınız elinizi ayak tabanından topuk yönüne doğru yumuşak baskılarla dolaştırın. Ardından ayağınızı iki elinizin arasına alarak başparmaklarınızla ayak sırtından başlayarak her parmağı ovun.

Strese karşı ayak yogası

Haberin Devamı

Sıklıkla yüksek topuklu giyiyorsanız, zaman içinde parmaklarınızın hareketlerinin sınırlanması riskiyle karşı karşıyasınız demektir. Ayak parmaklarınızın üzerinde yükselin ve kalçanızın ağırlığını topuklarınıza verin. Aynı pozisyonda iki dakika kalın.

Yumuşacık topuklar için

Sürekli rendelenen, kurumuş topuklar, özellikle açık ayakkabılarda nahoş görüntüler yaratıyor. Neyse ki bu, çözümsüz bir sorun değil. Akşamları yapacağınız magnezyum zengini tuzlu su masajı ayaklarınızı rahatlatıyor, pürüzsüzleştirir ve dinlendirir. Bunun için altı çorba kaşığı tuzu leğenin içine boşaltın ve sıcak suda çözülmesini sağlayın. Ayaklarınızı banyoda 10 dakika bekletin.

Enerjik bir güne merhaba!

Kendinizi yorgun, güçsüz ve düşük enerjili mi hissediyorsunuz? Panik yok! Doğal enerji yükselticilerle güne hızlı başlayabilirsiniz.

Aslında bahar yorgunluğunu çoktan üzerimizden atmış olmalıyız. Ama birçoğumuz hâlâ sabahları uyanmakta zorlanıyor. Siz de sabahları uyanamıyor ve öğleden sonra enerjinizin bittiğini hissediyorsanız, sizi yeniden hayata döndürecek aşağıdaki ipuçlarına mutlaka göz gezdirin.
- TEMİZ HAVA: Her ne kadar kulağa modası geçmiş gibi geliyor olsa da, gerçeklik payı çok büyük... Pencerenizi açın ve önünde derin nefes alın. Ciğerlerinize çektiğiniz oksijen, vücuttaki her bir hücrenin enerji üretmeye başlaması açısından önem taşıyor. Her sabah düzenli olarak yaptığınız derin nefes egzersizleriyle kendinizi canlanmış hissedeceğinizi garanti ediyoruz.
- BADEM SÜTÜ: Yorgunluğa bire bir iksir; badem sütü... Badem sütü, içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde tam bir enerji deposu görevi üstleniyor. Mükemmel bir enerji kokteyli için 2 çay kaşığı badem ezmesini bir bardak süte -mümkünse laktozsuz- ekleyerek karıştırın ve kahvaltıdan önce için.

Haberin Devamı

Makyaj rutininizi değiştirin

Geçtiğimiz ocak ayında Clinique’in global makyaj artisti olarak göreve başlayan, başta Karen Walker olmak üzere pek çok ünlü modacı ve yıldızla çalışan Jenna Menard’la görüştük, yaza dair önemli güzellik tüyoları aldık.

Yaza girerken kadınlara vereceğiniz en iyi güzellik tavsiyesi nedir?
- Rutinden vazgeçin. Arada farklı tarz bir makyaj yapmak kendinize güveninizi artıracaktır. Örneğin, koyu renk ruj ile dumanlı göz makyajı yapın ve şüphe duymadan bu çarpıcı görüntünüzü sergileyin. Yeni şeyler denemek her zaman dramatik değildir. Ufak değişiklikler yapmak bile makyajınızın ilginç biçimde farklı görünmesini sağlayabilir.
Dudak parlatıcıları yaz mevsiminde çok önemli ve birçok renk seçeneği var. Peki kurumayan, rujun birikmediği, harika görünümlü dudaklara sahip olmak için ne yapmalı?
- Dudak parlatıcısı kadar dudak bakımı ve parlatıcıyı nasıl uyguladığınız da çok önemli. Parlatıcı ya da ruju uygulamadan önce dudaklardaki pullanmayı yok etmek için dairesel hareketlerle hafif bir peeling uygulamak gerekir. Ardından ılık su ile dudaklarınızı yıkayın ve dudak nemlendiricisini ondan sonra uygulayın. Dudak parlatıcınızı uygulamadan önce dudağınızda nemlendirici kalmamasına da özen gösterin.
Bu yazın favori ruj renkleri neler?
- Koyu ve parlak renkler çok modern duruyor. Her zaman kullandığınız rengi vişne tonu ile birleştirmek ise dudakları ortaya çıkarmak için iyi bir yöntem. Mercan tonları da her cilt tonu ile uyumlu ve harika bir ilkbahar/yaz rengi.
Bu sezon pastel renkleri kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
- Pastel tonlar kolaylıkla uygulanabilir. Üstelik bu tonlar değişikliğe de açıktır. Pastel tonlardaki göz farını yoğun ve koyu bir göz kalemiyle uygulayarak daha etkili bakışlar yaratmanız mümkün. Açık pasteller, koyu renkler ile mükemmel uyum gösterir. Örneğin, açık nane yeşili veya lila göz farını, mürdüm rengi göz kalemi ile birlikte kullanabilirsiniz.
Peki yeni sezonda sizin en beğendiğiniz tonlar hangileri?
- Bu yaz parlak tonlar tercihim. Mercan ve parlak kırmızılar favorilerim. Mercan her cilt tonuyla uyum gösteriyor ve klasik kırmızılara harika bir alternatif oluşturuyor.

Haberin Devamı

Yazın güzellik ipuçları

- Bahar ve yaz ayları, güzellik rutininize parlak ve aydınlık tonları eklediğiniz zamanlardır. Bu tonları dudaklarınızda, göz kapaklarınızda, hatta elmacık kemiklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
- Cesur tonlardaki rujlar, yoğun göz kalemleri ve farlar, belirgin allıklar kullanın. Ben hem dudaklara hem de gözlere ilgiyi aynı anda çekmektense birinde yoğunluk yaratmayı tercih ediyorum.
- Canlı bir cilt görünümü için fondötenin üzerine aydınlatıcıyı fark edilmeyecek şekilde uygulayın. Size yeterli kapatıcılığı sağlayacak formülleri tercih edin.

EDİTÖRDEN

Bu yaz dudaklara odaklanın

Ayna olmadan kolayca uygulanabilecek bir ruj, her kadının hayali... Clinique Chubby Stick nemlendirici dudak parlatıcısı, işte tam olarak bu rahatlığı vadediyor. İster otomobilde olun, ister bir kafede oturuyor, Chubby Stick’i kolayca uygulayabilirsiniz. Boyama kalemi görünümündeki bu ürün, ambalajıyla da ilgi çekiyor. İçeriğindeki jojoba yağı, susam yağı ve özel antioksidanlar ise dudakların ipeksi bir yumuşaklık kazanmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Tekin Acar Cosmetics’den özel kampanya

- Clinique Laser Focus Set; Repairwear Laser Focus kırışık ve UV hasarı giderici serum, Youth Surge Night yaşlanma karşıtı gece kremi, Repairwear Eye yaşlanma karşıtı göz çevresi kremi ve şık mor çantasıyla 259 TL.
- Clinique Superdefences Set; Superdefense SPF 25 yaşlanma karşıtı gündüz bakım kremi, 7 Day Scrub peeling, All About Eyes göz çevresi bakım kremi ve pembe kozmetik çantasıyla, 136 TL.

Yazarın Tüm Yazıları